RUISBROEK: – Het 25-jarig jubileum van de assistentiewoningen Van Parys werd gevierd met de bewoners en hun familie in LDC ’t Paviljoentje.

In 1976 schenkt een welgestelde dame uit Ruisbroek, Mevr. Van Parys bij haar overlijden een legaat van 9 miljoen Belgische frank aan de toenmalige COO (Commissie voor Openbare Onderstand.) Dit legaat moest dienen voor huisvesting voor Ruisbroekse bejaarden. OCMW-voorzitster Mevr. De Ridder-Pletinckx behartigde als eerste de idee om met dit legaat serviceflats te bouwen. Goed 20 jaar na de schenking, namelijk in januari 1997, mag residentie Van Parys zijn eerste bewoners verwelkomen. De bewoners werden snel een toffe groep met een gezellige familiale sfeer. Er waren vele toffe momenten zoals verjaardagsfeesten, paasontbijt maar soms ook minder leuke wanneer er afscheid moet genomen worden van goede buren. In totaal, tot vandaag, hebben 80 personen hier een goede thuis gevonden.

Jan Desmeth, burgemeester:”Bij een gebouw van 25 jaar oud kan je de kleine verouderingsmankementjes niet meer zomaar wegwerken. Daarom zijn we in 2021 gestart met een grondige renovatie van de flats die leegkomen, dit om zo aan het einde van de rit opnieuw 25 jaar ‘op ons gemak te zitten’.
In de toekomst zal de oude conciergewoning op het tweede verdiep omgetoverd worden naar 2 extra serviceflats en wordt een nieuwe concierge-light aangesteld. Wat de taken van deze persoon zullen worden, wordt op dit moment uitgewerkt en hopelijk zo snel mogelijk ingevuld zodat we terug kunnen genieten van een extra ondersteuning tijdens de avonden en weekenden.

Herwig Smeets, schepen van Welzijn, OCMW en sociale zaken:”Dat de residentie Van Parys een goede investering is, blijkt niet alleen door het geluk dat af te lezen valt op de gezichten van de bewoners, maar ook door het feit dat er bijkomende assistentiewonigen in Leeuw uit de grond zullen komen.
Wij wensen al onze bewoners en toekomstige bewoners nog veel gelukkige jaren op de 3 sites die er binnenkort zullen zijn!

Lotte Dierkens, Centrumverantwoordelijke ‘t Paviljoentje: “25 jaar lang heeft Karin Poldervaart, jullie wel bekend, haar ingezet om de assistentiewoningen te maken tot wat ze nu zijn. Een welgemeende dank je wel daarvoor. Weliswaar werd zij ook een dagje ouder en geniet ze nu van een welverdiend pensioen. Ik kreeg de mogelijkheid om in haar voetstappen te treden en nam die met beide handen aan. Ondertussen zet ik reeds een jaar haar werk verder, met hopelijk evenveel inzet en enthousiasme en kunnen we de komende jaren op dezelfde elang verder werken. Zowel Karin, als ik nu, dragen de assistentiewoningen niet alleen. De andere personeelsleden van het lokaal dienstencentrum ’t Paviljoentje staat steeds klaar om te helpen waar nodig. Daarvoor verdienen ze toch wel een mooi applaus!

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: