SINT-PIETERS-LEEUW: – Van 26 maart tot en met 24 april 2022 bundelen de gemeenten Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw opnieuw de krachten om de strijd aan te gaan tegen zwerfvuil. Samen slaan we de handen ineen en roepen iedereen op om 5 minuutjes tijd te maken om zwerfvuil op te ruimen en samen de 1.526,35 km straten proper te maken.
Online inschrijvingsformulier Sint-Pieters-Leeuw: www.sint-pieters-leeuw.be/inschrijving-zwerfvuilactie

Deze slideshow vereist JavaScript.

Samen slaan we de handen ineen en roepen iedereen op om 5 minuutjes tijd te maken om zwerfvuil op te ruimen”, aldus schepen Stijn Quaghebeur. Schepen Johan Servé: “Deze zwerfvuilactie toont aan hoe weinig moeite het kost om de netheid te bewaren en de straten in een handomdraai weer proper te maken. Hoe klein je bijdrage ook is, samen maken we een groot verschil. Het succes ligt op straat, je hoeft het alleen maar op te rapen.

Als we allemaal de handen uit de mouwen steken zijn alle straten in een mum van tijd weer schoon. En het opruimen hoeft zeker en vast niet saai te zijn! “Nodig je familie, vrienden of buren uit en maak er een leuk en tegelijk zinvol moment van. Met hoe meer mensen je samenwerkt, hoe meer je kan doen. En het resultaat is meteen zichtbaar! Alleen samen krijgen we die 1.526,35 km aan straten weer schoon!”, zegt schepen Jos Savenberg.

Inwoners van de gemeente Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw krijgen deze week een flyer met meer informatie over de actie in. Iedereen kan zich inschrijven via www.intradura.be en registreert de straten die men zal opruimen. De gemeente zorgt voor handschoenen, afvalknijpers en -zakken, fluorescerende hesjes en zamelt de gevulde afvalzakken in.

Elke deelnemer kan zijn engagement tonen door de meegegeven poster ‘op 5 minuten alle straten proper – ik doe mee’ zichtbaar op te hangen tegen het raam. Daarmee laten ze zien, dat zij het opruimen van zwerfafval belangrijk vinden en dat ze er iets aan willen doen. Op die manier zie je ook heel makkelijk wie in jouw buurt dit ook belangrijk vindt.

Schepen Brahim Harfaoui: “Iedereen die meedoet, krijgt in ruil daarvoor een propere straat of wijk en een leuk geschenkje. Daarnaast wint 1 deelnemer per gemeente een ballonvlucht voor 2 personen. De ideale manier om de schone straten vanuit de lucht te bekijken.

Deel bovendien jouw propere straat op sociale media en win een leuke prijs! #OP5MINUTENPROPER

Online inschrijvingsformulier Sint-Pieters-Leeuw: www.sint-pieters-leeuw.be/inschrijving-zwerfvuilactie

%d bloggers liken dit: