BELGIË: – Vanaf maandag kan je hulpgoederen voor Oekraïne afleveren in alle Bpost-kantoren van ons land. Dat heeft Veerle Van Mierlo, woordvoerder van Bpost, aangekondigd in de radioshow van Oekraïne 12-12.

We werden gecontacteerd door de collega’s van de Oekraïense post. Je kan je wel voorstellen dat postbodes daar hun werk niet meer kunnen doen in een land van oorlog. Het bedrijf heeft zich heel snel heruitgevonden, en is zo sterk en dapper om nu hulpgoederen te verspreiden over het hele land“, vertelt Van Mierlo.
Bpost wil absoluut zijn steentje bijdragen. “We hebben postkantoren over het hele land, veel personeel en veel vrachtwagens. Daarom hebben we het mogelijk gemaakt dat mensen vanaf maandag hulpgoederen in onze kantoren kunnen komen afleveren.”

Concreet gaat het om drie categorieën, aldus Van Mierlo. “Voeding voor mensen, voeding voor katten en honden, en spullen voor persoonlijke hygiëne, zoals zeep en tandpasta. We gaan zo snel mogelijk een website lanceren waarop we duidelijk maken welke goederen wel en niet kunnen worden binnengebracht.”

Bpost bundelt alle goederen, vrijwillige Bpost-chauffeurs zullen deze naar de grens van Oekraïne brengen, waar hun Oekraïense collega’s het overnemen.

UPDATE: Breng tussen 21 en 31 maart 2022 hygiëneproducten en niet-bederfbare voeding naar je postkantoor.
Alle praktische info via: www.bpost.be/nl/geef-voor-oekraine

%d bloggers liken dit: