BELGIË / SINT-PIETERS-LEEUW: – Begin februari streden 74 jonge pianisten voor een plaats in de finale. De twaalf geselecteerde finalisten zijn stuk voor stuk uitzonderlijke talenten die op 13 mei het beste van zichzelf mogen geven tijdens de finale van de Steinway Piano Competition for Youth 2022. Dit alles in de prachtige Henry Le Boeufzaal in BOZAR, een zaal die tot de verbeelding spreekt en ook het decor is voor de Koningin Elisabethwedstrijd. Een unieke ervaring dus om daar als pianist te kunnen concerteren.
Eén van de finalistenin categorie1 is de 11 jarige Sverre D’hooghe uit Sint-Pieters-Leeuw.

De wedstrijd brengt de beste en meest verrassende jonge pianisten uit België samen in drie leeftijdscategorieën: jonger dan 13, van 13 tot 16, en van 16 tot en met 18. De vakjury bestaat uit hoofddocenten piano van elk van de Belgische muziekconservatoria en juryvoorzitter Jean-Claude Vanden Eynden.

De achtergrond van de kandidaten is zeer uiteenlopend. Ze komen van over heel België, sommigen met ouders die reeds een muzikale achtergrond hebben, anderen kijken met verwondering toe naar de talenten van hun kleine telg. De pianisten die de finale halen, worden uitgebreid gesteund in hun muzikale ontwikkeling. Naast de concertervaring die ze kunnen opdoen, kan het prijzengeld hen ook een duwtje in de rug geven voor hun verdere opleiding. Wie de eerste prijs wegkaapt,
mag bovendien België vertegenwoordigen op het internationale Steinway Festival in Hamburg. Om de finalisten een volledig concertgevoel te geven is de finale openbaar en kan je dus aanwezig zijn op zondag 13/03 om 15u, om de jonge talenten te bewonderen.

Steun Sverre en like zijn video
De link van het filmpje van Sverre zijn deelname aan de voorrondes kan je hier: https://youtu.be/fReKksHXBpA terugvinden.
Het filmpje openklikken en een vind ik leuk geven op Youtube zou super zijn. Zo kan hij kans maken op de titel van publiekswinnaar.

%d bloggers liken dit: