SINT-PIETERS-LEEUW: – Het Wilderkasteel in Gemeente Sint-Pieters-Leeuw komt weer tot leven! Niet letterlijk natuurlijk, maar wel het grasveldje van het verdwenen kasteel langs de Zuunbeek krijgt komende weken een nieuwe groene inrichting, met respect voor zijn verleden. Aan de hand van hagen, takkenrillen, hoogstambomen, bloemenweide en zitelementen wordt er bovengronds een reconstructie gesuggereerd van het voormalige kasteelhof en zijn gracht.

Vandaag werden de fruitbomen aangeplant door Pro Natura. Niet toevallig zijn er dit van het oude appelras Reinette Hernaut, ook wel gekend in de volksmond als ‘Dubbele Speeckaert’. Rond de jaren 1930 was er een grote fruitboomgaard te zien rond het kasteel. De voormalige bewoner en tuinman van het kasteel, Jean Hernaut, draagt tot op de dag van vandaag de naam van deze bekende appelvariëteit die hier ontwikkeld werd. Een mooie knipoog naar het verleden dus. Smakelijk!

Project Zennevallei: – Provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Vlaanderen werken in de Zennevallei aan waterbeheersing, groene ruimten, bedrijventerreinen, mobiliteit, kernversterking en energie.

%d bloggers liken dit: