ZUUN: – Van 10 december 2021 tot en met 10 januari 2022 liep de eerste fase van het participatietraject gemeenteplein Zuun, Ghislaine Humbeeckplein, waarbij het gemeentebestuur via een poll lieten beslissen op welke tijdstippen het plein wordt afgesloten. 170 stemmen werden ontvangen via www.leeuwdenktmee.be.

Het resultaat van de stemming:
• 29 stemmen voor scenario 1: het plein moet enkel ’s morgens en ’s avonds bij de start en het einde van de schooldag worden afgesloten (= principe schoolstraat).
• 119 stemmen voor scenario 2: het plein moet ’s morgens en ’s avonds bij de start en het einde van de schooldag worden afgesloten, maar ook bij evenementen (bv.
zondagnamiddag voor chiro …).
• 22 stemmen voor scenario 3: het plein moet permanent worden afgesloten (= permanent plein).

Een overduidelijke meerderheid koos voor scenario 2 waardoor de gemeente heeft beslist dat het plein ’s morgens en ’s avonds bij de start en het einde van de schooldag wordt afgesloten, maar ook bij evenementen (bv. zondagnamiddag voor de chiro …).

%d bloggers liken dit: