SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdag 26 november werd het dossier van de herinrichting van de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw, goedgekeurd. Zo zorgt Vlaams minister van Mobiliteit en Lydia Peeters voor een volledige herinrichting van een van de belangrijkste verbindingswegen tussen Vlaanderen en het Brussels gewest. “Met een investering van 9,5 miljoen euro werken we aan een eigentijdse, veilige weginrichting met comfortabele fiets- en voetpaden en meer openbaar vervoer. De werken zullen volgens de huidige planning effectief starten in het voorjaar van 2022”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Overzichtelijke kruispunten, veilige fiets-en voetpaden en ventwegen

Het dossier dat vrijdag 26 november goedgekeurd werd door de Vlaamse Regering, omvat de herinrichting van het resterende stuk van de steenweg tussen het kruispunt van de Ruisbroeksesteenweg en dat van de Brusselbaan, een stuk van in totaal 2,2 km lang.

Na de herinrichting zullen de kruispunten van de Bergensesteenweg overzichterlijk zijn, met veilige oversteekplaatsen en afslagstroken. De ruimte op de steenweg zal optimaal en beter benut worden voor de aanleg van veilige en comfortabele fiets- en voetpaden. Daarnaast zal ook de doorstroming van het gemotoriseerd verkeer erop vooruit gaan dankzij minder complexe kruispunten en het scheiden van lokaal en doorgaand verkeer”, zegt minister Peeters.
Op bepaalde plaatsen komen er ook keerpunten en ventwegen, parallelwegen bedoeld voor omwonenden en klanten en leveranciers van de vele handelszaken. Dankzij de keerpunten en ventwegen wordt de verkeerssituatie niet alleen veiliger – want bestuurders zullen minder riskante keerbewegingen en manoeuvres maken om op hun bestemming te geraken, op bepaalde kruispunten zal het verkeer na de herinrichting ook vlotter verlopen.

Vlotte doorstroming voor openbaar vervoer
De Bergensesteenweg is een van de drukste assen in Vlaanderen wat betreft openbaar vervoer. Daarom wordt de busbaan in de rijrichting van Anderlecht, die vandaag begint aan het kruispunt van de Groot-Bijgaardenstraat, met een kilometer verlengd. De busbaan zal beginnen net voorbij de Georges Wittouckstraat.

Zodra AWV samen met de aannemer een planning heeft uitgewerkt, zal het de omwonenden en het ruime publiek daarvan op de hoogte brengen.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder