SINT-PIETERS-LEEUW: – Groen Sint-Pieters-Leeuw reageert hoogst verbaasd op het besluit van de burgemeester om de voorrang voor fietsers aan het snelfietspad F20 in Ruisbroek in te trekken. Zie ons artikel van gisteren – klik hier.

Dit is toch de omgekeerde wereld? Omdat automobilisten zich niet kunnen houden aan de verkeersregels, geven we ze terug voorrang op fietsers? Wat is de volgende stap, snelheidslimieten afschaffen omdat automobilisten zich er ook niet aan houden?”, reageert Groen-gemeenteraadslid Jeroen Steeman.

Natuurlijk heb ik gezien dat de verkeerssituatie onveilig is aan het Sasplein in Ruisbroek, ik ben zelf op de fiets daar al bijna aangereden. Het is echter absurd om daarom – na enkele weken – de voorrang voor fietsers maar af te nemen. Fietsers moeten nu weer minuten wachten voordat ze kunnen oversteken. Er zijn genoeg alternatieven om de automobilisten te wijzen op hun plicht om voorrang te geven”, aldus Steeman. “De huidige situatie staat nu een paar weken, dus het is logisch dat sommige automobilisten nog moeten wennen aan de gewijzigde situatie. Maar daar zijn ook oplossingen voor: plaats extra (tijdelijke) verkeersborden, leg extra ribbelstroken op de rijbaan aan of laat verkeersregelaars op drukke momenten inspringen. Maar nu gooien we het kind met het badwater weg. Verder blijft het onduidelijk wat er met de zebrapaden moet gebeuren: daar houdt een voetganger immers wel voorrang. Die onduidelijke situatie zal het niet veiliger maken in Ruisbroek.”

3 comments

  1. Ik vind het gevaarlijk in ruisbroek aan sas dat de fietsers voorrang krijgen ik sta verbaast dat er nog geen ongevallen gebeurd zijn en nog heb ge de elektrische fietsen der al zien doorrijden amaai zeg

  2. Dit verwonderd mij niet, om de twee weken lag er daar een fietser op de grond sinds de invoering van deze nieuwe verkeersituatie. Het is haast onmogelijk om een pedelec die 45km uur te zien aan komen met die struiken en sluis huis. Maar het is vooral als pendelaar dat ik blij ga zijn, het was levensgevaarlijk geworden om daar als voetganger naar het treinstation te geraken. De fietsers rijdens smorgens en savonds zo snel dat je echt je leven moest riskeren om over dat fietsautosnelweg te durven stappen.

  3. Zelfs zonder prioriteit voor de fietsers, is het het daar nu veel veiliger geworden tegenover vroeger voor fietsers, dankzij het verhoogde verkeersplateau en de bloedrode fietspad die over de baan gaat.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: