SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeenteraad van 30 september 2021 keurde de dienstverlening ‘huis-aan-huisophaling asbest’ van Intradura goed, waardoor vanaf 1 januari 2022 de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw hierop beroep kunnen doen.

Inwoners zullen – net zoals bij een grofvuil ophaling – de aanvraag kunnen doen via Intradura. Na het maken van de afspraak komt een asbestcoach langs en wordt een container of plaatzakken/kuubzaak met 2 PBM-kits geleverd.

Voor een plaatzak/kuubzak betaal je 30 euro. Hiervan kan je er maximaal 6 aanvragen. Een container kost 170 euro. Hiervan is er slechts 1 beschikbaar. In een plaatzak kunnen maximaal 13 platen en in een kuubzak past 40 m3 asbestleien. Per aanvraag ontvang je bijkomend 2 gratis PBM-kits.

De gemeente betaalt 10 % van de kost en 90 % wordt gesubsidieerd via OVAM.

Brahim Hafaoui, schepen van Leefmilieu: “Dit aanbod biedt een goedkope oplossing voor grote hoeveelheden asbestafval bij particulieren. Hiermee willen wij onze inwoners optimaal ondersteunen in het asbestafbouwplan tegen 2040.”

%d bloggers liken dit: