SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag de start van de 60e stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen. Twee weken lang zal de befaamde sticker voor 5 euro te koop zijn in heel Vlaanderen ten voordele van de lokale Rode Kruisafdelingen. Dit jaar organiseert Rode Kruis Sint-Pieters-Leeuw, dit via alternatieve verkooppunten en meer bepaald bij onze lokale handelaars.

Onder impuls van schepenen Olivier Huygens, heeft het College van burgemeester en schepenen beslist, het gemeentehuis te bevlaggen met een vlag van het Rode Kruis, als blijk van dank; aan de 13.000 RK-crisisvrijwilligers, voor hun “naamloze” inzet tijdens de huidige COVID-19 periode.

Luc De Tobel, voorzitter Rode Kruis Vlaanderen afdeling Sint-Pieters-Leeuw: ” Na overleg met verschillende Leeuwse handelaars en vrije beroepen, vonden een aantal winkeliers; ondanks de moeilijkheden waarmee zij al worstelen, bereid om onze stickers te verkopen. Aarzel dus niet om er één te vragen/kopen als je deze affiche ziet hangen.
Vrijwilligers bemannen een standje op de Vrijdagmarkt Rink op 23 en 30 april ’21, waar er eveneens stickers kunnen gekocht worden.

Lijst deelnemende handelaars waar je de sticker kan kopen:
Apotena – Brucom Bergensesteenweg 735 / Ruisbroek Beemdstraat 2 / Bergensesteenweg 36
AVEVE Van Cutsem Didier Meerweg 45
Bakkerij Josse Locus Jozef Depauwstraat 24
Bakkerij Oude Smidse Rekerstraat 25
Beenhouwerij Speeckaert Gustaaf Gibonstraat 4
De Markt Vlezenbeeklaan 171a,
Drankcentrale Schoentjes Bergensesteenweg 747
Groendekor, Bergensesteenweg 408,
Ruusbroec Farma Fabriekstraat 45
Slagerij Wauters Rink 32

Eveneens online kan je een sticker bestellen, informatie hiervoor kan je vinden op de website: www.koopdesticker.be/Sint-Pieters-Leeuw

De opbrengsten van de stickeracties gaan integraal naar de Leeuwse werking:
• nieuw interventievoertuig; voorzien in de begroting 2021,
• interventiekledij,
• opleidingen voor onze Hulpdienst-medewerkers, zodat ze steeds opgeleid en bijgeschoold zijn,
• materiaal voor paraatheid tijdens hulpposten, calamiteiten en rampen,… allemaal noodzakelijk om dag en nacht paraat te zijn om te helpen waar het kan.
• Opleidingen naar de bevolking toe; Hartveilige gemeente, Eerste Hulp en Helper en volgens de noden van “klant” dewelke gratis gegeven worden.”

De Leeuwse Rode Kruis vrijwilligers; nu crisisvrijwilligers, draaien al de volledige coronaperiode mee en geven zich met volle overtuiging en engagement, het beste van zichzelf:
• afnemen van sneltesten in Sneltestcentra Zennevallei te Vlezenbeek,
• vervoer van Covid-patiënten
• sanitaire hulp in WoonZorgCentra
Je geeft dus zoveel meer dan 5 euro. Dank zij al deze kleine bijdragen kunnen de Rode Kruisvrijwilligers van Sint-Pieters-Leeuw met gepast materiaal optreden bij preventieve opdrachten, bloedinzamelingen organiseren of een helpende hand toesteken in geval van ongevallen of rampen wanneer de officiële hulpverlening ontoereikend is en dat kan alleen dankzij jouw steun!

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder