ANDERLECHT: – Luminus wil een windturbine bouwen op de site van het bedrijf Coca-Cola op het grondgebied van de gemeente Anderlecht, tussen de Bergensesteenweg en de Zuunstraat, langs de Brusselse Ring (R0). Het zou de eerste windturbine van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kunnen worden.

Openbaar Onderzoek – aanvraag stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning voor het bouwen van een windturbine, inclusief de bouw van een elektrische cabine, de bijbehorende aansluitingen en de inrichting van de omgeving – Bergensesteenweg 1424 – Zuunstraat – Anderlecht – van 15/02/2021 tem 16/03/2021.
Meer info: https://openpermits.brussels/nl/_01/PFD/1734446

Het betreft een windturbine van 150 meter hoogte aan het einde van de wieken.
De turbine van 2,4 MW zou 5.100 MWh/jaar aan groene elektriciteit kunnen produceren wat overeenkomt met het gemiddeld elektriciteitsverbruik van 1.400 Brusselse gezinnen. De turbine zou, samen met de 4000 zonnepanelen die in september 2020 geplaatst werden, 65% van het energieverbruik van de site kunnen voorzien.

Het kantorengebouw The Bridge in Anderlecht huisvest niet alleen de hoofdkantoren van Coca-Cola Services, Coca-Cola European Partners Belux en andere bedrijven, ook het tweede grootste Research & Development Centre van Coca-Cola Services wereldwijd bevindt zich in Anderlecht. Daarnaast  huisvest het gebouw ook een pilootfabriek om nieuw ontwikkelde drankjes op kleine schaal te produceren en te testen.

%d bloggers liken dit: