SINT-PIETERS-LEEUW: – Door een wegverzakking in de Dauw-Defossezlaan (hoek met Brusselbaan 178) heeft de brandweer rond 15 uur besloten de Dauw-Defossezlaan in beide richtingen af te sluiten. De Brusselbaan blijft open en berijdbaar. Lokaal verkeer kan de Brusselbaan bereiken via de Kloosterbergstraat en de Steenbakkerijstraat.

De nutsmaatschappijen werden meteen verwittigd om verdere problemen te voorkomen en de verzakking op te sporen. De Watergroep controleert vandaag de leidingen om ze indien nodig te herstellen. Fluvius zal morgen in de loop van de voormiddag de leidingen controleren.

UPDATE 1 – 17u30: Bart Keymolen, schepen van Openbare werken: “De mensen van ‘De Watergroep’ zetten alle middelen in om vandaag nog het lek te herstellen. Er zijn gelukkig geen woningen getroffen door het zinkgat.
Waarschijnlijk morgen, maar zeker voor het weekend zal de weg terug kunnen worden opengezet.”

UPDATE 2 – 18u: Tine Vandermeersch, De Watergroep: “Door het waterlek zitten de bewoners van een vijftiental woningen in de Dauw-Defossezlaan tijdelijk zonder water. Voor hen werd op de Brusselbaan een standpijp voorzien om tijdelijk water halen. De waterleiding zou uiterlijk tegen middernacht hersteld zijn.”

UPDATE 3 – 23u30: Burgemeester Jan Desmeth: “Om 21 uur was het lek in de waterleiding gedicht. Morgen gaat men de riolering ruimen en inspecteren. Maandag is er dan de herstelling van de riolering en nadien herstelling wegenis.
De Watergroep heeft n.a.v. deze opdracht nog een tweede lek gevonden op het Weerstandsplein (waarschijnlijk onder parkeervak). Deze wordt morgenvroeg hersteld. “

%d bloggers liken dit: