2019-12-23-politiezone-zennevallei_gebouw_BrabantpoortZENNEVALLEI: – Zeker één van de negenentwintig besmette agenten van de politiezone Zennevallei, die al enkele dagen in quarantaine zitten, is besmet met de Braziliaanse variant van het virus.

We hebben gisteren in het nieuws vernomen dat het om de Braziliaanse variant gaat”, zegt korpschef Mark Crispel aan VTM Nieuws. “De nieuwe variant baart zorgen omdat die, net zoals de Zuid-Afrikaanse variant, besmettelijker zou zijn en minder gevoelig lijkt voor antistoffen.
We hebben één collega die zwaar ziek is en in het ziekenhuis ligt en een aantal andere collega’s die het gevoel hebben dat ze met een superzware griep zitten, dat ze nog nooit zo’n ziek en moe gevoel hebben gehad. Maar het varieert: er zijn mensen die absoluut niets voelen en er zijn mensen die echt serieuze last hebben.”

Eind vorige week raakte bekend dat het coronavirus het politiekorps van de politiezone Zennevallei was binnengeslopen. Uit voorzorg werden alle tweehonderd medewerkers in quarantaine geplaatst.

%d bloggers liken dit: