SINT-PIETERS-LEEUW: – Door onvoorziene herstellingswerken blijft het zwembad in het Wildersportcomplex in Zuun langer gesloten dan gepland.
2019-12-31-loskomende-tegels-zwembad_02
Tijdens de onderhoudswerken van vorige week werd de temperatuur van het water verlaagd. Na het opnieuw opwarmen van het water, werd op maandagochtend 30 december vastgesteld dat er zowel in de breedte als in de lengte van het zwembad tegels waren losgekomen en/of gebroken.
De precieze oorzaak hiervan is nog niet gekend. Vast staat dat het zwembad om veiligheidsredenen niet gebruikt kan worden zolang de tegels niet hersteld zijn. Daarom gaat het zwembad niet open op 3 januari 2020 (zoals was gepland) maar blijft het tot nader order gesloten.
De betrokken sportverenigingen werden reeds verwittigd. Het bestuur stelt alles in het werk, rekening houdend met de feestdagen, om de noodzakelijke herstellingen in de komende dagen te laten uitvoeren. Van zodra er meer duidelijkheid is over de uitvoeringstermijn zal de nieuwe openingsdatum bekend gemaakt worden.

1 comment

  1. Al jaren zijn de kosten van dit zwembad aan het oplopen (de ene grote herstelling na de andere), bovendien zijn de verwarmingskosten ook enorm hoog.

    Het is onbegrijpelijk dat de gemeente het nieuwe zwembad met nog eens 10 jaar uitgesteld heeft (tegen 2030). Het geld word gewoon door open ramen weggesmeten aan onderhoud. Nochtans had een privé investeerde zoals sportoasis op veel korter termijn een zwembad kunnen realiseren zoals die in Halle. Het begint op bestuursnalatigheid te lijken.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: