SINT-PIETERS-LEEUW: – De jongste deelneemster de 18-jarige Nina Holderbeke won vrijdagavond de preselectie van het groot dictee ( na een ex aequo met allebei 1 fout ) en mag Sint-Pieters-Leeuw gaan verdedigen in Brussel op 18 januari 2020. Zij ontving de gouden pen.
Een tweede deel waarbij aan de hand van de juiste schrijfwijze van de woorden het langste woord ‘hoofdlettergebruik’ moest gevormd worden werd gewonnen door Frank Denys. Hij ontving de zilveren pen.

2019-12-06-dictee (13)
Bij het ‘Groot Dictee’ was er een ex aequo tussen Flore Detry en Nina Holderbeke. Zij speelden de ‘Spellingbee’ tegen mekaar, dat is om beurten, hardop, letter na letter, woorden spellen. De Spellingbee werd gewonnen Nina Holderbeke. Zij mag, samen met de andere 105 winnaars uit andere steden en gemeenten, op 18 januari naar het ‘Groot Dictee Heruitgevonden’ in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel.

Het ‘Langste Woord’ werd gewonnen door Frank Denys. Hij was de enige die het woord ‘Hoofdlettergebruik’ kon vinden.

Schepen Jan Desmeth blikt tevreden terug. “De bibliotheek is de plaats bij uitstek om zo’n taalspel te organiseren. Het resultaat mag er wezen. Het gebeuren bleek een echte voltreffer, het werd een plezante en spannende avond.” Of de bibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw dit volgend jaar opnieuw zullen organiseren? Zonder twijfel! Afspraak op vrijdag 4 december 2020!

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: