SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor de brug met treden aan het Coloma kasteel werd een bel geplaatst zodat rolstoelgebruikers het kasteel kunnen betreden langs het brugje aan de zijkant van het kasteel. De onthaalmedewerker van Coloma komt dan het poortje openen. Met deze kleine maatregel werkt de gemeente aan de toegankelijkheid van haar publieke gebouwen.
2019-09-01-bel-gehandicapten-Colomakasteel_00
Jan Desmeth, schepen van Cultuur en Mobiliteit : “Het kasteel Coloma is toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar onder andere omdat het beschermd erfgoed is, bevindt de ingang zich aan de zijkant in plaats van aan de voorkant. De persoon aan de balie moet dan de deur in de kelder openen, zodat de lift kan genomen worden. Omdat rolstoelgebruikers “hun symbool” eerst zoeken aan de hoofdingang, hebben we het symbool in de nabije omgeving van de hoofdingang opgehangen en daar een bel aangebracht. Zo kunnen ze contact maken met de persoon aan de balie, die dan de nodige stappen kan ondernemen. Waar een wil is, is een weg.”

 

%d bloggers liken dit: