SINT-PIETERS-LEEUW: -Om de veiligheid op landelijke wegen te garanderen in de oogsttijd waarbij er al eens modder van landbouwvoertuigen op de weg belandt, maken de gemeente en landbouwers van Leeuw een overeenkomst om het voor iedereen veilig te houden.

Vooral als de oogst via de openbare weg wordt vervoerd en het weer slechter wordt, treedt er een bekend probleem op: Modder op de weg!

Om automobilisten te wijzen op het gevaar van modder en om land- en tuinbouwers ertoe aan te zetten bevuilde wegen zo snel mogelijk te reinigen en gepast te signaleren tijdens de duur van de werken loopt dit jaar de actie “Modder op de weg” in Sint-Pieters-Leeuw.
Het eerste bord werd overhandigd aan de heer Luc Basteleus van hoevebakkerij Basteleus – De Haseleer in Oudenaken.
2019-06-09-modder_01
Gunther Coppens, schepen voor Landbouw: “De actie houdt in dat tussen de landbouwer en het gemeentebestuur een overeenkomst wordt gesloten tot het bevorderen van de netheid en veiligheid op de openbare weg.
De overeenkomst wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar met stilzwijgende verlenging die loopt vanaf de datum van ondertekening.
Op vraag van de land- en tuinbouwer levert de gemeente een set met het gevaarsbord A51 met onderbord “MODDER”. Bij vervuiling van het wegdek plaatst de land- of tuinbouwer deze opstelling ter hoogte van de besmeurde weg en stelt hij zo snel mogelijk de nodige handelingen om het wegdek te reinigen.

Vraag ook zelf een overeenkomst aan betreffende het bevorderen van de netheid op de openbare weg bij de dienst mobiliteit; mobiliteit@sint-pieters-leeuw.be.

%d bloggers liken dit: