SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag 18 augustus 2019 vertrekt de slotrit van de Binckbank tour (meerdaagse UCI WorldTour wedstrijd) in Sint-Pieters-Leeuw en finishen de wielrenners in het wielermekka Geraardsbergen.
2018-06-07-Binc-startplaats (6)
Alle UCI WorldTour ploegen staan aan de start, maar de organisatie heeft ook al drie wild cards uitgedeeld aan ProContinentale ploegen: Direct Energie met oud-winnaar Niki Terpstra als speerpunt, Roompot-Charles met kopman Lars Boom en Sport Vlaanderen-Baloise.

Op zondag 18 augustus starten de renners om 12.15 uur aan het gemeentehuis in Sint-Pieters-Leeuw. Na de start volgt een tweede passage in het centrum, waar ook een tussensprint wordt georganiseerd. De afstand van deze 7de rit bedraagt 178,6 km.

Programma:
• Wielerfans kunnen de bussen van de renners verwelkomen, vanaf 9 uur, in de Nieuwenhovenlaan waar het materiaal wordt klaargemaakt en de renners al lichtjes opwarmen.
• De presentatie van de renners met een kort interview start om 11 uur op het podium achteraan de parking van het gemeentehuis.
• Het officieuze startschot wordt gegeven om 12.15 uur op de Pastorijstraat ter hoogte van het gemeentehuis.
• De officiële start ‘wordt gevlagd’ op de Pepingensesteenweg ter hoogte van huisnummer 198.
• Plaatselijke ronde van +/- 18 km met tussensprint op de Nonnemanstraat ter hoogte van Greenpark hotel voor het rondpunt aan het gemeentehuis.

Deze slideshow vereist JavaScript.


De slotrit speelt zich hoofdzakelijk af in de Vlaamse Ardennen. Na de start vanuit Sint-Pieters-Leeuw gaat het via de Berendries, Leberg, Valkenberg en Ten Bosse naar de plaatselijke ronde waar nog vier keer het duo Muur-Bosberg moet beklommen worden. De aankomst ligt zoals de voorbije jaren op de Vesten, aan de voet van de Muur van Geraardsbergen. Daar kennen we de winnaar van de 15e BinckBank Tour!
Meer info: www.binckbanktour.com/2019/nl/

%d bloggers liken dit: