SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag organiseerde de gemeente Sint-Pieters-Leeuw voor de eerste keer een “bib-festival” in het Colomakasteel. Het werd een overweldigend succes met 700 bezoekers.


Nog nooit zoveel volk gezien in het Colomakasteel. De kinderen waren samen met hun ouders of jeugdbeweging op de afspraak om van theater, knutsel- en spelplezier te genieten. Tevens sloten de leeshelden, de lezertjes van de boekenstoet en de kinder- en jeugdjury vanmiddag hun ‘leesjaar’ af (zie artikel – klik hier). De bibliotheek, jeugddienst, dienst Integratie/Taalstimulering en het Huis van het Kind werkten perfect samen om tot dit heel gevarieerde aanbod te komen.

Er was het verhaal van ‘Reinaert’ de vos, je kon kijken naar het kleinste circus van mijnheer Minimini, luisteren naar de muzikale voorstelling ‘Doeng Tsjoeka’,workshop handletteren, arcadegames,pop-up Coderdojo, boekenzoektocht en het werk bewonderen van illustrator Benjamin Leroy die al tekenend vertelde hoe zijn personages tot stand komen. Tot slot was er nog een Meet & Greet met een echte ‘Held’ Dempsey. Dempsey ging met wie het wilde op de foto en ging buiten in het Colomapark zelf enkele sportieve uitdagingen aan.

Jan Desmeth, schepen van Cultuur en Bibliotheek:“Met dit eerste bib-festival zetten we onze bib nog wat extra op de kaart. Naast een prachtige collectie, is de bib ook een ontmoetingsplaats voor alle leeftijden. Het is daarenboven een plek waar we taal stimuleren. De basis van alles om goed met elkaar samen te kunnen leven.
En als we leuk met taal kunnen omgaan omdat het ook plezant mag zijn, dan stijgt de interesse alleen maar.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder