2016-05-20-Total-Ruisbroek (10)RUISBROEK: – Op woensdag 15 mei 2019 start het Agentschap Wegen en Verkeer met werken in de middenberm op de Ring rond Brussel (R0) tussen Beersel en de bocht van Vorst.

Over een afstand van ongeveer 13 kilometer, van aan de grens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst, zal Wegen en Verkeer de snelwegverlichting in de middenberm vernieuwen door energiezuinige LED-verlichting en de bestaande vangrails aan beide zijden van de middenberm vervangen door betonnen veiligheidsstootbanden. Deze werken duren volgens de huidige planning tot aan het bouwverlof (midden juli).

Doorgaand verkeer op binnenring richting Brussel over versmalde rijstroken vanaf 15 mei 2019
Tijdens de werkzaamheden voor de vernieuwing van de snelwegverlichting en bij de aanleg van de betonnen veiligheidsstootbanden worden de brede middenberm en een deel van de linkerrijstrook van de binnenring als werfzone ingenomen. Het doorgaand verkeer in de richting van Brussel zal meestal over drie versmalde rijstroken moeten rijden.
Omdat de werfactiviteit zich binnen de werfzone in de middenberm op verschillende plaatsen zal afspelen, geldt er over een afstand van 13 kilometer, van aan de provinciegrens met Wallonië tot aan de bocht van Vorst een permanente snelheidsverlaging van 70 km/u op de binnenring. Ook op de buitenring wordt er een snelheidsverlaging ingesteld.

UPDATE: – Ondertussen is beslist dat de aannemer op dinsdag 14 mei vanaf 9u ‘s ochtends al voorbereidingen zal treffen op de binnenring, van aan de grens met Wallonië tot net voor de bocht van Vorst (net voorbij het op- en afrittencomplex nr. 18 van Ruisbroek). Hij zal daarbij een rijstrook afsluiten, m.a.w. het verkeer zal nog over twee rijstroken beschikken.

%d bloggers liken dit: