VLAANDEREN / SINT-PIETERS-LEEUW: – De Vlaamse ministers van Onderwijs, Sport en Jeugd bundelen de krachten om werk te maken van actieve en gedeelde speelplaatsen. Samen maken ze 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en bewegingsvriendelijker te maken. Op die manier stimuleren speelplaatsen sport en beweging en kunnen ze nog beter ten dienste gesteld worden van lokale jeugdverenigingen en de bredere lokale gemeenschap.

Ook twee Leeuwse scholen dienden een dossier in en vallen in de prijzen. De Sint-Lutgardis basisschool uit Zuun en de Groene Parel uit Negenmanneke ontvangen elk 15.000 euro om hun speelplaats aan te pakken.


Dat er nood is aan actievere speelplaatsen bleek alvast uit het aantal aanvragen. Liefst 196 onderwijsinstellingen stuurden een dossier in. Het ging om 8 kleuterscholen, 143 basisscholen, 44 secundaire scholen en 1 hogeschool.

Schepen van Onderwijs en jeugd An Speeckaert: “Dankzij deze subsidie van de Vlaamse Regering zullen scholen hun speelplaatsen actiever en uitdagender kunnen maken voor hun leerlingen. Tegelijkertijd wordt zo extra recreatieruimte opengesteld voor lokale verenigingen zoals de jeugdbewegingen. We zijn dan ook heel blij dat de Sint-Lutgardisschool en De Groene Parel deze kans met beide handen gegrepen hebben en een sterk dossier hebben ingediend. Zo worden onze basisscholen nog meer het kloppend hart van de buurt.”

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: ‘Onderwijs en bewegen gaan hand in hand. Daarom hebben we de voorbije jaren al heel wat initiatieven genomen om kinderen meer te laten bewegen op school. Want jong geleerd, is oud gedaan. Bovendien zal wie fit en in vorm is, ook met meer aandacht de lessen kunnen volgen. Daarom is het belangrijk om onze speelplaatsen goed in te richten zodat onze jongeren uitgenodigd worden om te ravotten en spelen.

%d bloggers liken dit: