SINT-PIETERS-LEEUW/REGIO: -De zwerfvuilcampagne “Op 5 minuten proper”, die liep van 23 maart tot 28 april 2019, is afgelopen. Tijdens deze campagne bundelden Beersel, Dilbeek, Halle en Sint-Pieters-Leeuw de krachten in hun strijd tegen het zwerfvuil. Als doel werd er gesteld dat elk gezin 5 minuten zou opruimen en dat er op die manier 281.759 minuten (of bijna 4.700 uur) zou worden opgeruimd.
Het bleef tot op het einde spannend of dit doel zou behaald worden, maar uiteindelijk bleek dit geen probleem te zijn: 395.153 minuten of 6.586 uur werd er opgeruimd. Een ongelooflijk succes! In totaal werden 486 km straten zwerfvuilvrij gemaakt, en dat in totaal met 3.706 vrijwilligers.
2019-05-09-5minutenproper
Schepen van Milieu en Afvalbeleid, Paul Defranc: “Wat dit jaar opviel, is dat er opmerkelijk meer vrijwilligers deelnamen aan de opruimactie. In Sint-Pieters-Leeuw bijvoorbeeld is er zelfs een verdubbeling van het aantal vrijwilligers tegenover vorig jaar.”

Iedere vrijwilliger kreeg al een kleine attentie voor het deelnemen aan de campagne, maar bovendien maakte men ook kans op een ballonvaart. Uit alle deelnemers werden 4 gelukkige winnaars getrokken: L.D.G. uit Beersel, JM.S. uit Dilbeek, N.G. uit Halle en J.V.R. uit Sint-Pieters-Leeuw.
Burgemeester Hugo Van Daele (Beersel) gaf toch ook graag mee dat het niet op de grond gooien van afval helemaal een oplossing zou zijn voor het zwerfvuilprobleem.

%d bloggers liken dit: