SINT-PIETERS-LEEUW: – De sokkel van het oorlogsgedenkteken aan de Rink moet hersteld worden. Hiervoor werd het gerestaureerd oorlogsmonument vandaag opnieuw van zijn sokkel gehaald.

Erfgoeddeskundige Ann Voets zei reeds op de infoavond in december 2018: “Uit onderzoek is onverwacht gebleken dat de sokkel verzakt. Het ijzeren geraamte binnen in de sokkel is verroest en duwt stilaan de sokkel uit elkaar.”

Vorig jaar werd het oorlogsmonument zelf gerestaureerd. De weersomstandigheden lieten niet toe om toen ook de sokkel onder handen te nemen. Daarom werd de restauratie van de sokkel vorig jaar in september al ingepland voor de lente van dit jaar.

Schepen Jan Desmeth: “Het oorlogsmonument zal tijdelijk op de begraafplaats binnen de Rinkmuur geplaatst worden. Het zorgt ervoor dat je het oorlogsmonument nu eens van een heel andere hoek kan bekijken. Zo merk je een aantal details op die je onmogelijk vanop de grond kan zien. Zeker een aanrader om eens langs te gaan.

%d bloggers liken dit: