SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag vond de 49ste seizoenopening plaats van de Leeuwse Wielertoeristen.
2019-03-03-Clubfoto-Leeuwse-Wielertoeristen-2018.jpg
De club werd gesticht in 1971 en koos er voor om al die tijd volledig onafhankelijk te blijven van kledijsponsoring. Dat was geen beletsel om in de loop van de jaren uit te groeien tot de grootste wielertoeristenclub van het land, vermoedelijk zelfs van Europa (ruim 400 leden!).

Tot de 2e zondag van oktober worden er iedere zondag 9 ritten gereden door evenveel verschillende ploegen, elk met een eigen uurgemiddelde dat varieert van 16 km per uur tot 34 km per uur.

Piet Van Wanseele: “Na 2 gevallen van acuut hartfalen in 2018 werden lessen reanimatie ingericht (zie artikel – klik hier) en tijdens de winterstop ging het clubbestuur over tot de aankoop van 8 AED-toestellen, een investering van ruim 10.000 euro, dit om de veiligheid van de leden te vergroten. Vanaf dit seizoen zullen de 8 ploegen die wekelijks beschikken over een volgwagen met EHBO- en reservemateriaal voortaan dus ook onmiddellijk een AED-toestel ter beschikking hebben”.

%d bloggers liken dit: