2016-05-20-Total-Ruisbroek (10)REGIO/RUISBROEK: – Tijdens een hoorzitting over de uitdagingen en prioriteiten voor het Randbeleid in de volgende regeerperiode in het Vlaams-Parlement liet het Toekomstforum Halle-Vilvoorde weten om op lange termijn een onderzoek te willen laten uitvoeren naar een mogelijke ondergrondse sluiting van de Brusselse ring langs het zuiden in functie van betere bereikbaarheid van de gemeenten onder Brussel, eventueel gefinancierd via een tolsysteem (cfr Liefkenshoektunnel).

2019-02-20_commissie_LDVoorzitter themawerkgroep mobiliteit Toekomstforum Halle-Vilvoorde, Luc Deconinck lichtte dit idee toe in het Vlaams-Parlement:

“Toekomstforum Halle-Vilvoorde wil studiewerk rond eventuele sluiting van De Ring langs de zuidkant van Brussel en dit ondergronds.
Onder het Zoniënwoud, dat is een stukje van 7 à 8 kilometer,  in afstand twee à drie keer de Craeybeekstunnel. Dus dat is niet zo enorm. Maar dat zou een gigantisch alternatief bieden voor de dagelijkse problemen aan de noordkant.
U hoort me hier nog niet pleiten om dat nu al te gaan verwezenlijken maar laat ons dat toch even bestuderen. We denken ook dat dit op termijn betaalbaar moet zijn via een tolheffing. In tegenstelling tot de Liefkenshoektunnel zou de tolheffing hier een tijdswinst en een kilometer winst teweeg brengen. Want één van de problemen van de Liefkenshoektunnel is dat je en tol moet betalen en meer kilometers moet afleggen. Terwijl als we een ondertunneling zouden krijgen aan de zuidkant van Brussel dan ga je ongeveer 30, 40 kilometer uitsparen en in tijd minimum een half uur. Dus als je daar een tol tegenover zet moet dat zeker betaalbaar zijn.
Dus waar we voor pleiten is dat dit bestudeerd zou worden op dit ogenblik, nog niet meer dan dat!

1 comment

  1. Intéressant, dan moet niet al het volk meer via het viaduct van Vilvoorde of via Eigenbrakel 40km omrijden
    Je moet met eens van Hoeilaart of Leuven naar Halle proberen rijden

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: