2019-01-11-aurore van den meerscheSINT-PIETERS-LEEUW: – Bart Anneessens Cops (25) rechtstreeks verkozen met zijn eigen partij “Gemeentebelangen” in Sint-Pieters-Leeuw zal zijn mandaat als gemeenteraadslid niet opnemen maar geeft dit weg aan Aurore Van Den Meersche (23), deze als eerste opvolgster verkozen werd. Zij zal de eed afleggen op 31 januari.

Cops haalt in een persbericht meerdere redenen aan:

Eerst en vooral doe ik ‘aan politiek’ om de mensen te helpen, niet om mandaten te verzamelen. Ik heb ook altijd gezegd geen € te willen overhouden aan mijn politiek engagement. Ik ben een activist die opkomt voor de burger, dit mogelijk gemaakt door een persoonlijke financiele & confortabele carriere positie.
Met een talent als Aurore zal ook perfect mijn stem klinken in de raad. Daarvoor hoef ik zelf niet te zetelen. Ik ga dan ook verder als voorzitter van “Gemeentebelangen” en zal de komende maanden en jaren naast Aurore nog meerdere personen lanceren.
De groei van “Gemeentebelangen” staat nu centraal, ook een heel nieuw bestuur zal aantreden in februari. Binnen 6 jaar zal ik terug deelnemen aan de verkiezingen in Leeuw met een nog sterkere ploeg.

Of Bart ooit een politiek bezoldigd mandaat opneemt? :
“Ik heb al heel de wereld mogen bezichtigen en overal draait deze maar rond 2 dingen ; politiek en kapitaal.” Een politieke zuil die mede afgevaardigd wordt door de economische zuil.
Mijn bedoeling is om via meerdere projecten, die lopende zijn, nog kapitaalkrachtiger te worden, zodoende nog zwaarder te wegen op de “politieke” agenda in heel Vlaanderen. Zelf madateren is dus niet perse nodig.
Ik ben een jonge man die wil opkomen voor zijn volk, zonder er zelf munt uit te slaan, want spijtig genoeg verzuilen er jaar na jaar meer Vlamingen in armoede.. en op die “hun rug” wil ik geen geld verdienen.
Daarom haal ik er zoveel voldoening uit, om net als mijn grootvader Theo Cops, de mensen mee te laten genieten van het succes. (door onder andere mijn gratis shows).
“Als hobby blijf ik dan ook “zot” van schlagerfeesten”, sluit Bart af met een ludieke noot.

%d bloggers liken dit: