ZUUN: Traditioneel gaan de kinderen van de parochie met Driekoningen zingen om een centje te verzamelen voor hun drie leeftijdgenootjes van de ‘Rainbow4kids’ primary school in Ukunda (Kenia), de school van juf Katrien, die jarenlang kleuterleidster in de Sint-Lutgardisschool is geweest.

2019-01-06-3koningen_zuun_01
Kinderen van de catechese zingen voor Rainbow4kids
Op zaterdag 5 januari, zijn een aantal kinderen, die catechese volgen in onze drie parochies van Ruisbroek, Negenmanneke en Zuun gaan zingen voor het project ‘Rainbow4kids’. Ondanks de regen trokken ze toch een uurtje langs de Zuunse huizen en kwamen ze terug met 93 euro.
Ook dit jaar gaat juf Katrien dit geld gebruiken voor de aankoop van nieuwe leerboeken voor de school.

Ook de kinderen van de Huppelhoek zingen
Het is al sinds 2010 dat de kinderen van de ‘Huppelhoek’ met Driekoningen zingen voor hun drie leeftijdgenootjes die schoollopen op de Rainbow4kids school.
Ieder jaar is het de stille wens van zowel de kinderen als de meehelpende mama’s om ervoor te zorgen dat er ook deze keer genoeg geld wordt opgehaald om ons drietal weer een jaar lang op iedere schooldag een ontbijt en een warme lunch te kunnen aanbieden. Hier hebben we ieder jaar 345 euro voor nodig.
Ook dit jaar kregen we bij het begin reeds een omslag met daarin 99,60 euro. Dit bedrag stak in het mandje, waarin na de Kerstviering een bijdrage kon gestoken worden voor de gratis aangeboden drankjes.
2019-01-06-3koningen_zuun_02De drie koningen en één koningin zongen het mooie bedrag bijeen van 243,09 euro. Dat maakte een mooi totaal van 342,69 euro. Het kleine bedrag van 2,31 euro dat er tekort was om onze drie kapoenen te kunnen sponsoren, werd met een glimlach bijgepast. De kinderen danken al de lieve mensen die wat in de bussen gestoken hebben.
Tijdens de viering heeft juf Vera, een teamlid van Rainbow4kids, de kinderen verteld over hun sponsorkinderen en hebben ze een tekening voor hun vriendjes gemaakt.

Dank
(juf)Katrien – Mama Rainbow: “Lieve ‘Driekoningen zangers’ uit Zuun, via deze weg wil ik jullie hartelijk danken omdat jullie ook dit jaar weer voor de mensen van Zuun gezongen hebben en dit reeds voor het tiende jaar op rij.
Dankzij jullie inzet kunnen we jullie 3 Keniaanse kindjes, Husna; Dayznavel en Fidel, weer de kans geven om naar onze school te komen. Ze gaan weer volop kunnen genieten van ons degelijk onderwijs, een gratis ontbijt en een gezond middagmaal.
Uit naam van het Belgisch en Keniaans Rainbow4kids team, zeg ik jullie oprecht: Asante sana = Dank u wel!”

Tekst en foto’s: Wim Zeeuwe

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder