2018-12-09-Isaac-KimeliSINT-PIETERS-LEEUW: – Isaac Kimeli heeft in Tilburg voor een ongezien hoogtepunt gezorgd door in zijn allereerste Europees kampioenschap veldlopen bij de seniors door meteen zilver te pakken.

Isaac bleef na een kopstart steeds in de voorste gelederen van het 89 deelnemers tellende EK veldlopen bij de heren senioren. Bijzonder geconcentreerd volgde Kimeli de versnellingen en bewegingen van zijn grootste concurrenten Crippa, Mechaal, Ingebrigtsen, Arikan, Kaya, Solomon en Ozbilen.

Kimeli ging er samen met de Noor Filip Ingebrigtsen en de Turken Aras Kaya en Kaan Kigen Ozbilen iets over halfkoers vandoor. In de laatste ronde vochten Kimeli en Ingebrigtsen, die eerder op de dag zijn jongere broer zijn U20-titel al zag verlengen, een verbeten duel uit. De Noor was net dat tikkeltje sneller aan de meet, maar wat een prestatie leverde Isaac Kimeli!

Isaac Kimeli: “Ik ben tevreden met het zilver. Ingebrigtsen is iets sneller dan ik. Hij heeft dat ook al op de piste bewezen.
Ik ben goed gestart en voelde meteen: amai, het gaat echt gemakkelijk. Ik heb dan ook rustig rondgelopen en gecontroleerd. Dat het dan zilver wordt, is mooi. Het was echt zot worden hier met al die Belgische supporters.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder