ZOTTEGEM/SINT-PIETERS-LEEUW: – De Belgische ploeg Aspirant Baker neemt voor de twee keer deel aan de “Best Of Mondial du pain”. Een organisatie van “Les Ambassadeurs du pain”.
Eigenlijk kunnen we zeggen dat dit het wereldkampioenschap bakkerij is. Twee jaar geleden won Guido Devillé, uit Sint-Pieters-Leeuw, deze wedstrijd samen met Lars Tilburgs.
Dit jaar zal Guido ons land vertegenwoordigen in China als coach van de Belgische ploeg. Twee jaar voorbereiding onder leiding van heel het Aspirant Baker team maar vooral ook Frank Van Vaerenbergh en Patrick Roels. Tijdens de wedstrijd hebben onze Belgen gekozen voor het thema “Tomorrowland”.

2018-10-23-bakkers.JPG
In oktober 2017 veroverde Bakker Bart samen met Joran Defossez en het hele Aspirant Baker Team de bronzen plak op “Le Mondial du Pain” in Nantes. Op “Le Mondial du Pain” namen 18 teams van over de hele wereld het tegen elkaar op. Dankzij deze derde plaats mag ons team in november als Europees Kampioen deelnemen aan “The Best of Mondial du Pain”.

‘Best of’ in Shanghai
Tijdens “The Best of Mondial du Pain” nemen de 6 best geklasseerde teams van het toernooi in Nantes het tegen elkaar op. De wedstrijd zelf vindt plaats in Shanghai (China) op 15 november 2018. Ons Belgische team dat deelneemt bestaat net als vorig jaar uit 2 bakkers. De eerste bakker moet ouder zijn dan 35 jaar, de tweede bakker moet dan weer jonger zijn dan 23 jaar. In ons team zijn dit respectievelijk ‘Bakker Bart’ Schelstraete en zijn commis Joran Defossez.

Wedstrijd op wereldniveau

De 6 geselecteerde teams zijn een bont internationaal gezelschap uit Azië, Amerika en Europa. Wie wint mag zich 2 jaar lang de nieuwe wereldkampioen noemen, een titel waar ons team vol voor gaat. Daarom wordt ons team bijgestaan door 2 coaches, Frank Van Vaerenbergh en Guido Devillé. Deze laatste begeleidt het team tijdens de reis en de wedstrijd in China. De eerste begeleidt onze bakkers dan weer vanuit België. Ook worden zij bijgestaan door Aspirant Baker, een organisatie die het bakkersberoep bij jongeren wil promoten. Zij organiseren tevens het Belgisch kampioenschap voor jonge bakkers. Bovendien mogen we op hulp rekenen van vele vakmannen en bakbroeders achter de schermen. Zij trachten de producten zo veel mogelijk te perfectioneren.

Lange voorbereiding en lastige logistiek
De wedstrijd wordt gespeeld op wereldniveau en ieder detail kan het verschil maken. Het team is daarom al sinds juni voortdurend aan het trainen. Iedere vrije dag werd opgeofferd om zich zo goed als mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd. Ook de hete zomer hield hen niet tegen om de bakkerij in te duiken. Tien dagen voor de wedstrijd reist de Belgische delegatie af naar Shanghai om daar de laatste voorbereidingen af te werken en het programma een laatste keer door te nemen.
Dat mogen ze doen bij een Belgisch bedrijf dat daar is gevestigd. Daar kunnen ze tevens beroep doen op de meeste grondstoffen. Dat laatste is mooi meegenomen aangezien het niet eenvoudig is om producten van België naar China te mogen en kunnen transporteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.