2018-10-02-Mammobiel_SPLSINT-PIETERS-LEEUW: – Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker in Sint-Pieters-Leeuw.

Elk jaar wordt in Vlaanderen bij 6.000 vrouwen borstkanker ontdekt. 8 op 10 vrouwen overleven de ziekte, dankzij vroege opsporing. Geef daarom aandacht aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.
Slechts bij een beperkt aantal vrouwen die borstkanker krijgen, is er een erfelijke (5 %) of familiale (10-15 %) factor bekend. Bij de meeste vrouwen die borstkanker krijgen, is de oorzaak echter niet bekend. Borstkanker kan dus bij iedereen voorkomen.

Schepen Lucien Wauters vertelt: ”Tweejaarlijks komt de Mammobiel naar Sint-Pieters-Leeuw. Als schepen van Volksgezondheid vind ik screening en vroegtijdige opsporing van borstkanker van levensbelang”.

Voor vrouwen van 50 tot en met 69 jaar is het aangeraden elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen om na te gaan of er veranderingen zijn die op borstkanker kunnen wijzen.

De Mammobiel staat vanaf 1 oktober 2018 op de parking van het gemeentehuis, vanaf 19 oktober 2018 aan de sporthal te Ruisbroek, en vanaf 26 oktober 2018 aan Zonnig Leven.
Dames die in aanmerking komen voor een gratis screeningsmammografie in de Mammobiel, krijgen een persoonlijke uitnodiging thuis toegestuurd.

%d bloggers liken dit: