SINT-LAUREINS-BERCHEM: – De verbouwing van de Molenborre tot gemeenteschool gaat van start. Het bouwproject omvat zowel het strippen en de verbouwing van het bestaand gebouw als het bouwen van een nieuw gedeelte en de aanleg van het privaat domein.
2018-08-30-Molenborre-wordt-gemeenteschool_start-werken
In deze dorpsschool komen op de gelijkvloerse verdieping twee kleuterklassen en een nieuwbouw achteraan van 10,5 op 5 meter die zal dienen als speelruimte en waar de kleuters ook zullen eten en de voor- en naschoolse opvang zal plaats hebben. Deze nieuwe ruimte die op dezelfde hoogte zal gebouwd worden als de 2 klaslokalen zal ook toegankelijk zijn via een aparte ingang zodat deze ruimte en een nieuwe keuken ook gebruikt kunnen worden door verenigingen. Dit past volledig bij het principe van ‘brede school’. Op de nieuwe te bouwen verdieping komt het leraarslokaal en de nodige ruimte voor technieken en opslag en stockage.
De speelplaats zal aan de voorkant van de school komen zoals in de Franse scholen gedaan wordt. Zo krijgt het een inbedding in het dorp.


In het masterplan Leeuws gebouwenpatrimonium stond reeds vooropgesteld dat de school Puur Natuur bleef bestaan als dorpsschooltje. Belangrijk was dat er een goede doorstroming werd gegarandeerd naar de basisschool en dit omdat de afstand een belangrijk criterium is bij de toewijzing van de beschikbare plaatsen in de lagere scholen. De kinderen van Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem dreigden daardoor overal uit de boot te vallen. Inmiddels werd de school verbonden aan ‘Den Top’ en is de doorstroming gegarandeerd.

 

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder