2018-10-03-flyer-werving-gemachtigde opzichterSINT-PIETERS-LEEUW: – Op woensdag 3 oktober 2018 organiseert de provincie een theoretische opleiding “gemachtigd opzichter ” in Sint-Pieters-Leeuw.
Gemachtigde opzichters vervullen een heel belangrijke rol voor de verkeersveiligheid in de schoolomgevingen en op de schoolroutes.

Wie kan gemachtigd opzichter worden?
Al wie minstens 18 jaar oud is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden … kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleuren armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel.

Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als ook jij wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer en als je de vorige campagnes hebt gemist, dan kan je deelnemen aan een van de nieuwe geplande theoretische opleidingen en gemachtigd opzichter worden! Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om weer veilig en zelfstandig naar school te gaan.

De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van jouw opleiding en jouw uitrusting (hesje, stopbord en driekleuren armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

Theoretische opleiding
Op woensdag 3 oktober 2018 organiseert de provincie een theoretische opleiding in Sint-Pieters-Leeuw. Deze opleiding gaat door van 13 tot 16 uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.
Vooraf inschrijven voor één van deze sessie is verplicht. Wees er snel bij want per sessie worden MAXIMAAL dertig kandidaten toegelaten.
Hoe inschrijven?
Inschrijven kan enkel online via www.vlaamsbrabant.be/gemachtigdeopzichters
Meer informatie?
Provincie Vlaams-Brabant | Directie Mens – PIVO Politieschool | Poverstraat 75 – 1731 Zellik T 02 456 89 34 (Winnie van Eekhout) | pivo.politie@vlaamsbrabant.be.