RSS

Gemeente gaat drie verplaatsbare verborgen camera’s aankopen

26 Apr

GEMEENTERAAD_Sint-Pieters-Leeuw_bannerSINT-PIETERS-LEEUW: – Op de gemeenteraad van donderdagavond 25 april keurde de gemeente het bestek goed voor de aankoop van verborgen camera’s.
Deze drie verplaatsbare verborgen camera’s moeten dienen in de strijd tegen sluikstort en andere overlastfenomenen.

Groepsaankoop pinholecamera’s met Halle en Beersel
Sint-Pieters-Leeuw treedt op als opdrachtencentrale voor de stad Halle, de gemeente Beersel en zichzelf. Beersel en Halle zullen twee stuks aanschaffen. De gemeente Sint-Pieters-Leeuw voorziet er drie. De beelden, gemaakt door de verplaatsbare camera’s, zijn raadpleegbaar vanop afstand en zullen enkel bekeken kunnen worden door de politie en gemachtigde ambtenaren zoals bijvoorbeeld de gemeenschapswachten.

Lucien Wauters, schepen voor ICT en Jan Desmeth, schepen voor Mobiliteit:
De camera’s zijn klein, makkelijk verplaatsbaar, verwerkt in straatmeubilair en kunnen dus makkelijk en snel verplaatst worden. Er werd een inventaris gemaakt van de meest gevoelige plaatsen, waar ze ook prioritair zullen worden ingezet. De investering wordt geraamd op 18.000 euro per stuk.

Vanuit het bestuur wordt er reeds hard gewerkt aan het preventieve luik. De camera’s vormen echter het sluitstuk en hebben eerder als doel sluikstorters te betrappen. Met deze camera’s willen de besturen de kleine minderheid, die op deze manier onnodig kosten creëren op de kap van de gemeenschap, zelf laten opdraaien voor de kosten.

 
1 reactie

Geplaatst door op april 26, 2018 in actualiteit, nieuws, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Een Reactie op “Gemeente gaat drie verplaatsbare verborgen camera’s aankopen

  1. stephane moens

    april 27, 2018 at 1:19 pm

    Goede investering en initiatief! Bravo.

     
 
%d bloggers liken dit: