SINT-PIETERS-LEEUW: – Zag je ook reeds de oude foto’s aan de Rink. Deze herinneren ons aan de vroegere Rink, waar ooit meer dan 20 cafés te vinden waren. Vrijdag 27 april zullen er nog meer foto’s worden opgehangen.
Ontdek ze allemaal tijdens de Torenfeesten van 6 mei 2018


Jan Desmeth, schepen van Erfgoed en Cultuur : “Op zondag 6 mei organiseren we een 2e editie van de Torenfeesten. In de aanloop willen we vanuit de erfgoed gedachte informatie geven over hoe de Rink erbij lag in 1918 en de eerstvolgende jaren. Cafés waren er overvloedig. Veel cafés waren bekend onder de naam van de eigenaar, waardoor we enkele gekende familienamen en sappige bijnamen ontdekken. Even terugdenken aan de bevrijding en de jaren nadien. Zo willen we ervoor zorgen dat de groote oorlog niet vergeten wordt en vrede – ondanks alles – niet vanzelfsprekend is. Deze gedachte ook vandaag levendig houden, is één van de redenen waarom we een tandje hebben bijgestoken in het programma ter herdenking van WOI, dat loopt van november 2017 tot november 2018.”
Vier mee in de sfeer van de vrolijke jaren 20 en geniet van de optredens van diverse koren.

2018-05-06-programma-torenfeestenprogramma Torenfeesten 6 mei 2018
14 uur: start Torenfeesten
14.15 uur: start Korenfestival (gratis toegang)
14:45 uur: officiële opening aan het oorlogsmonument
18 uur: einde korenfestival
19 uur: slotconcert SCALA in de St-Pieterskerk (Uitverkocht)

Zie ook ons artikel van 20/04/18 – Lokale Dienstencentra maken feestversiering voor Torenfeesten