SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag 6 mei 2018 organiseert de gemeente een nieuwe editie van de Torenfeesten. Net zoals in 2015 willen ze er graag een leuk volksfeest van maken rond de kerktoren aan de Rink.
Deze Torenfeesten laat de gemeente aansluiten bij de herdenkingen rond WOI.
De diensten toerisme en erfgoed willen op 6 mei terug de levendige sfeer creëren zoals tijdens de naoorlogse jaren ’20. Dit met foto’s, terrassen, muziek en feestversiering aan de gevels. Tevens zullen 6 koren vredesliederen brengen.

2018-04-20-slingers (1)
Aan de dienstencentra werd gevraagd om slingers te maken zodat men de sfeer van vroeger kan herbeleven.
Een 10-tal dames hebben de klus geklaard en hebben samen 400 meter slinger gemaakt uit repen stof. Deze zullen de feestelijkheden aan de Rink zeker opfleuren.


Algemeen programma Torenfeesten zondag 6 mei 2018
– 14 uur: start Torenfeesten
– 14.15 uur: start Korenfestival met 6 koren (gratis)
– 14:45 uur: officiële opening aan het oorlogsmonument
– 18 uur: einde korenfestival
– 19 uur: slotconcert SCALA in de St-Pieterskerk (uitverkocht)

Programma koren
6 koren, uit Leeuw en omstreken, brengen van 14 tot 18 uur gratis een uitgebreid programma op verschillende locaties in het centrum van de gemeente.
2018-05-06-flyer-torenfeesten

Showgroep Redoris is gestart in 2001 als kinderkoor. Intussen zijn ze uitgegroeid tot een popkoor met 4 groepen: kinderen, jeugd, volwassenen en een showgroep. In oktober 2017 bracht de showgroep, die voor u zal optreden, de zelfgeschreven voorstelling ‘Secret’ in De Merselborre te Vlezenbeek. De groep staat onder leiding van Sarah Van Hassel in een choreografie van Roselien Quinart.
waar: Kasteel Coloma, J. Depauwstraat 25
uur: 14u15, 15u45 en 17u15

Zangensemble Akkoord is een dynamische vriendinnengroep met uiteenlopende interesses en karakters, maar één gemeenschappelijke passie: zingen! Ze verzorgen geregeld de muzikale omkadering tijdens huwelijken, doopfeesten, verjaardagen, … en engageren zich graag in de parochiegemeenschap van o.a. Vlezenbeek. Daarnaast staan ze tweejaarlijks op de planken met een zelfgeschreven muziektheater. Het wordt puur genieten!
waar: Polyvalente zaal WZC Sint-Antonius, J. Sermonstraat 17
uur: 14u15, 17u15 en 18u

Gemengd koor ALAUDA bestaat al 142 jaar met als thuisbasis Sint-Pieters-Leeuw. Het was gedurende een eeuw een mannenkoor maar werd in 1973 gemengd. Het koor is verbonden aan onze mooie Sint-Pieterskerk en zet zich in om meerstemmig de kerkelijke hoogdagen op te luisteren. Onze laatste dirigent Gaston Coppye heeft het koor van 2011 tot 2017 op een gedreven manier geleid. Er volgden optredens in Nieuwpoort, Brussel, Dworp, Halle, een concert “Waldromantik” in onze thuisbasis en… nog veel plannen. Jammer genoeg overleed onze dirigent eind 2017 aan een slepende ziekte. Joachim Kelecom, die muziek ademt, werd onze nieuwe dirigent. Joachim breidt het reeds omvangrijke repertoire van het koor verder uit en ook hij heeft grootse plannen. Alauda is opnieuw vertrokken!
waar: Raadzaal gemeentehuis, Pastorijstraat 21
uur: 14u15, 15u45 en 17u15

Ensemble Molitva is een vocaal ensemble dat bestaat uit tien mannen die vierstemmige Russisch-Orthodoxe muziek vertolken. De groep bestaat bijna 20 jaar. De rode draad van hun artistieke werking bleef al die tijd dezelfde: het orthodoxe repertoire met aandacht voor tekst, koorklank en rijke harmonieën respectvol benaderen en levend houden. Zo blijft een kostbare Europees erfgoed toegankelijk voor een groot publiek. Het ensemble staat onder de leiding van J. Kelecom, een tolk Russisch met een uitgebreide muzikale vorming waaronder orgel, zang, harmonie en koordirectie.
waar: Raadzaal gemeentehuis, Pastorijstraat 21
uur: 15u, 16u30 en 18u

Cappella Concinite is in Leuven een bekende naam. Het kinderkoor dat in 1965 door Karel Aerts werd opgericht in de Leuvense Sint-Kwintenskerk, groeide al snel uit tot een gerenommeerd koor, geprezen in binnen- en buitenland. Vandaag, 50 jaar en vier dirigenten later, is Concinite uitgegroeid tot een vrouwenkoor met een 35-tal enthousiaste zangeressen. Onder de kundige en enthousiaste leiding van Ludo Claesen bewandelen zij nieuwe muzikale paden, maar nog steeds met dezelfde intentie: de wereld een beetje mooier maken met hun muziek!
waar: Polyvalente zaal WZC Sint-Antonius, J. Sermonstraat 17
uur: 15u, 15u45 en 16u30

Salvocalee is een bont enthousiast gezelschap van vrouwen en mannen die meer doen dan zingen alleen. Diegenen die hen reeds muziek hebben horen zien en maken, weten waarover het gaat. Sinds 1993 proberen zij het stigma van het klassieke koor te doorbreken en verfrissend en vernieuwend naar voor te komen. Ze zingen vaak zonder partituur wat de nodige concentratie vraagt van koor en dirigent, maar ook vrijheid geeft om te bewegen op en rond het podium, en een visuele toets te geven aan het optreden.
waar: Kasteel Coloma, J. Depauwstraat 25
uur: 15u, 16u30 en 18u

Als afsluiter van de dag is er een optreden van Scala in de Sint-Pieterskerk, Rink (uitverkocht!).
Sowieso brengen de zangeressen hun gekende “Scala klassiekers”, die emotionele versies en herbewerkingen van bekend songmateriaal, en dit in “typische Scalastijl”. Daarnaast zal Scala ook origineel en eigen geschreven werk brengen (Black Moon album), naast – en dit is toch een beetje een primeur – enkele gloednieuwe Nederlandstalige nummers.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.