SINT-PIETERS-LEEUW: – Vrijdag 13 april plaatste de werkgroep rond de restauratie van het boomkapelletje in het Henisdal in Sint-Pieters-Leeuw het vernieuwde kapelletje terug op zijn vertrouwde plaats.
2018-04-13-boomkapel-Henisdal (13)
Voorzitter Cultuurraad, Hubert Avaux: “Herman Van Schepdael,Gilbert Pické,Gaston Annendijck,Chris Leroy en de familie Jean Debille zorgden voor de praktische uitvoering. De Leeuwse cultuurraad coördineerde het project met steun van het gemeentebestuur. Een speciaal woord van dank aan Marie-Paule Vincke die het nieuwe O-L-Vrouwbeeldje schonk.Gunther Coppens,voorzitter regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei ,tekende present met twee vogelkastjes en twee bijenhotels. Cultuur en natuur gaan er weer op vooruit in de mooie paasbloemengemeente Sint-Pieters-Leeuw.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Jan Desmeth, Schepen van Cultuur en Erfgoed : “De cultuurraad is in eerste instantie een adviesraad naar het gemeentebestuur toe en ik durf zeggen dat we daar goed samenwerken op dat vlak.
Dubbel plezierig is het als zij ook nog eens initiatieven nemen en de handen uit de mouwen steken op vrijwillige basis. Knap is dat. Het jaarlijks planten van paasbloemen is een mooi en knap initiatief waar iedereen in het straatbeeld van geniet. De zorg voor het erfgoed van kapellen en dergelijke is ook een meerwaarde. Weten van waar zaken komen, zorgt dat we beter het heden begrijpen
.”