SINT-PIETERS-LEEUW: – Omwille van technische problemen heeft de burgemeester, op basis van het advies van de brandweer, beslist de sporthal en het zwembad in Zuun te sluiten en dit zeker al tot maandagavond 00.00 uur.
2018-03-10-sporthal-Wildersportcomplex-afgesloten (6)
Deze voormiddag hoorden aanwezigen van de karateclub een krakend geluid en werd vastgesteld dat een van de dakspanten aan de grote sporthal scheuren vertoonden.
Hierdoor heeft mogelijk ook een muur bewogen. Door deze feiten bestaat er een risico op stabiliteitsproblemen en instortingsgevaar. Zo’n 100 aanwezige sporters en ouders werden geëvacueerd. Burgemeester Luc Deconinck, alsook schepen van Sport Jos Speeckaert, kwamen de situatie ter plaatse opvolgen. Uit veiligheid werd ook het zwembad gesloten.

Maandag komt een stabiliteits specialist langs om de situatie te onderzoeken. Aan de hand van zijn bevindingen zal de gemeente de nodige beslissingen nemen.


Enkele eerste reacties getroffen sportverenigingen:
Leeuwse turnkring vzw: “Wij houden onze leden zo goed en zo kwaad mogelijk op de hoogte in verband met de lessen en de voor volgend weekend geplande Turn,- Dans- en Lichtshow. Van zodra wij meer weten kunnen we anticiperen, maar dit zal niet voor dinsdag zijn“.

Judoclub Sint-Pieters-Leeuw, Alain Decuyper: “Ik was op judotornooi te herentals toen ik het slecht nieuws vernam. De trainingen van maandag zijn natuurlijk afgelast. We wachten op verdere info. Vanaf U15 zullen we in andere clubs gaan trainen want er staan nog een paar tornooien gepland de komende maanden.”

VC Zuun, Patrick Van Onsem: “Vandaag moesten er 5 wedstrijden gespeeld worden : 3 jeugdwedstrijden en 2 seniorwedstrijden 4 van de 5 zijn uitgesteld . Schepdaal stelde ons voor om bij hun te gaan spelen en zo kunnen onze dames Zuun C toch spelen tegen Schepdaal C in Schepdaal.
Voor ons betekend dit dat we weeral zoals enkele jaren geleden het puzzelwerk om al onze ploegen te laten trainen. 4 seniorploegen , 6 jeugdploegen en 2 recreaploegen moeten we ergens kunnen plaatsen.
In het verleden zijn we hiervoor moeten uitwijken naar: Ruisbroek – Sporthal in Dworp – Het Heilighart College – Erasmus – Het EVC in Vilvoorde
In ieder geval hopen wij dat we onze thuiswedstrijden in Ruisbroek kunnen afwerken .
Maar eerst moeten we nog toelating krijgen om aan ons materiaal te geraken dat zich nog in de sporthal bevind.
Op financieel vlak heeft ons dat vorige keer toch ook wat gekost ondanks een gedeelte dat terugbetaald geweest is door de gemeente.
We leven op hoop , maar voorlopig ziet het er niet zo goed uit

– Zwemclub De Waterleeuwen: “Door de tijdelijke sluiting zullen bepaalde trainingsuren wegvallen of op andere uren in Halle door gaan. Leden houden dus best hun mailbox in het oog.”

– Waterduivels en -trollen: “Onze buitenduiken blijven gewoon doorgaan zoals gepland. Voor de zwembadtrainingen en de theoretische opleidingen houden de leden best hun mailbox de volgende dagen goed in het oog.


2014-09-30-Wildersportcomplex-barst-spant_01Op 25 september 2014 werd de sporthal al eens eerder tijdelijk gesloten voor een andere gebarsten dakspant zie onze artikels:
25/09/14– sporthal Wilderspor​tcomplex tijdelijk gesloten om veiligheidsredenen.
1/10/14 – stand van zaken Wildersportcomplex
31/01/16 – Terug zonnepanelen op dak grote sportzaal Wildersportcomplex


UPDATE:
– 12/03/2018 – Wildersportcomplex blijft gesloten

%d bloggers liken dit: