RSS

opgelet voor gladheid door miezel die aanvriest

02 Mrt

gladde-wegen_ijzel_gladREGIO: – Miezel en regen zorgen voor ijzel en gladheid.

De voorspelde neerslag heeft ons land bereikt. Vooral in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant zal deze winterse neerslag als aanvriezende regen vallen. Winterse neerslag op een bevroren ondergrond zorgt ervoor dat de wegen in een snel tempo spekglad kunnen zijn. Weggebruikers moeten extreem voorzichtig zijn wanneer zij zich op de weg, fietspad of het voetpad begeven.

Veva Daniels,AWV: “Het Agentschap Wegen en Verkeer doet er alles aan om de wegen ijsvrij te krijgen, maar in deze omstandigheden waarbij de regen het gestrooide zout wegspoelt en daarna onmiddellijk aanvriest is dat niet evident. Ook het bestrijden van deze vorm van gladheid is niet evident, verloopt eerder moeizaam en kan enige tijd in beslag nemen.”

Wie de weg op gaat wordt aangeraden om waakzaam te zijn. Voetgangers en fietsers kunnen gevaarlijke slippartijen maken op ijsplekken. Aan chauffeurs wordt gevraagd om onmiddellijk hun rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden.

 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op maart 2, 2018 in actualiteit, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: