gladde-wegen_ijzel_gladREGIO: – Miezel en regen zorgen voor ijzel en gladheid.

De voorspelde neerslag heeft ons land bereikt. Vooral in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant zal deze winterse neerslag als aanvriezende regen vallen. Winterse neerslag op een bevroren ondergrond zorgt ervoor dat de wegen in een snel tempo spekglad kunnen zijn. Weggebruikers moeten extreem voorzichtig zijn wanneer zij zich op de weg, fietspad of het voetpad begeven.

Veva Daniels,AWV: “Het Agentschap Wegen en Verkeer doet er alles aan om de wegen ijsvrij te krijgen, maar in deze omstandigheden waarbij de regen het gestrooide zout wegspoelt en daarna onmiddellijk aanvriest is dat niet evident. Ook het bestrijden van deze vorm van gladheid is niet evident, verloopt eerder moeizaam en kan enige tijd in beslag nemen.”

Wie de weg op gaat wordt aangeraden om waakzaam te zijn. Voetgangers en fietsers kunnen gevaarlijke slippartijen maken op ijsplekken. Aan chauffeurs wordt gevraagd om onmiddellijk hun rijgedrag aan te passen aan de weersomstandigheden.