SINT-PIETERS-LEEUW: – Luchtverkeersleider Belgocontrol en het Directoraat-generaal Luchtvaart hebben de website droneguide.be gelanceerd.
Daarop is te zien dat je in grote delen van Sint-Pieters-Leeuw niet mag vliegen met een drone door de aanwezigheid van een helihaven op de Gaasbeeksesteenweg.


Je mag enkel vliegen met een drone die minder dan één kilogram weegt, je mag niet hoger vliegen dan 10 meter en enkel boven privéterrein. Wil je een zwaarder exemplaar of hoger vliegen, dan moet je een vergunning hebben en een opleiding volgen. Maar op sommige plaatsen is zelfs dat verboden. Het zou dus kunnen dat je in je eigen tuin geen drone mag laten opstijgen.

De rode zones liggen in een straal rond 3 kilometer van een luchthaven, helihaven of een civiel of militair luchthaventerrein. Maar ook boven andere delicate plaatsen, zoals nucleaire installaties en gevangenissen, is het verboden. Wil je boven andermans domein gaan, dan heb je daarvoor de toestemming nodig.

De interactieve kaart op droneguide.be is een eerste stap. Binnenkort volgt er ook een app voor de recreatieve gebruiker.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: