2018-01-09-sportersbelevenmeer_award2017SINT-PIETERS-LEEUW / VLAANDEREN: – Sint-Pieters-Leeuw mag zich een jaar lang beste #sportersbelevenmeer-gemeente van Vlaams-Brabant noemen.

Sport Vlaanderen daagde begin 2017 alle Vlaamse gemeenten en steden uit om deel te nemen aan de #sportersbelevenmeer-award. De gemeenten en steden die erin slaagden de vijf uitdagingen tot een goed einde te brengen, zoals Sint-Pieters-Leeuw, mogen zich vanaf nu een jaar lang #sportersbelevenmeer-gemeente of stad noemen.

Dit project heeft tot doel aan te tonen dat je door het sporten veel meer positieve ervaringen kan opdoen zoals natuurschoon ontdekken ,vriendschap, plezier bij een potje voetbal… Door te sporten beleef je gewoon meer!!
Wie er in slaagde om 5 uitdagingen tot een goed einde te brengen, mocht zich een jaar lang “sportersbelevenmeer-gemeente of –stad” noemen.
Dit waren de 5 uitdagingen:
– minstens 1 sportactiviteit organiseren waarin beleving centraal staat;
– minimum 100 posts plaatsen met “#sportersbeleven” meer op social media;
– “#sportersbelevenmeer” op het promotiemateriaal voor sportieve initatieven gebruiken;
– minstens 10% van de door de gemeente erkende verenigingen, neemt deel aan de ‘Maand
van de Sportclub’;
– Minstens 1 school binnen de gemeente moet deelnemen aan de actie ‘Toon je sportclub @school’
2018-01-09-sportersbelevenmeer_award2017_Vlaams-Brabant__Sint-Pieters-Leeuw
Sint-Pieters-Leeuw wist 2 prijzen in de wacht te slepen:
De meeste posts op social media met “ #sportersbelevenmeer” en we werden bekroond als gemeente die in alle uitdagingen, een stapje verder is gegaan.
Hiervoor kreeg de sportdienst van Leeuw een bedrag van 2250 euro die ze mogen besteden aan sportmateriaal en mogen ze zichzelf een jaar tot beste “#sportersbelevenmeer gemeente” noemen van Vlaams-Brabant.

Als sportvereniging ontving voetbalclub KV Zuun ook een prijs.
Hun” Family Day” tijdens de ‘Maand van de Sportclub’ werd verkozen als activiteit met het meeste belevingsaspect en ook zij kregen hiervoor een prijs van 750 euro die ze mogen besteden aan sportmateriaal.

#sportersbelevenmeer ook in 2018
Ook in 2018 gaat de actie door en zullen we ons opnieuw inzetten om een mooi resultaat te behalen.
Hiervoor kunnen we alle hulp goed gebruiken en vragen we aan iedereen die een leuke sportbeleving op social media post, de #sportersbelevenmeer en #spl erbij te plaatsen.

114 gemeenten of steden in Vlaanderen voldeden in 2017 aan alle vooropgestelde criteria en ontvingen tijdens een provinciale huldiging hun award.

Voor Vlaams-Brabant ontvingen volgende gemeenten een award: Aarschot, Bierbeek, Diest, Herne, Kapelle-Op-Den-Bos, Kortenaken, Leuven, Liedekerke, Merchtem, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Zaventem.

%d bloggers liken dit: