2011-02-25-cultuurprijs_03RUISBROEK: – Vanmorgen is Meester André Paternoster overleden.

André Paternoster was jarenlang schoolhoofd en ‘meester’ in Ruisbroek en ook zeer gedreven in het culturele leven.
KWB-secretaris, boekenbeursman, culturele gids-expert daguitstappen OKRA en gepensioneerden gemeente, heemkundige, bloedgever en bestuurslid, cultuurraadlid, lid parochiecomité Ruisbroek, Gezinsbond,… Een aimabel, altijd rustige eens meester altijd meester met een oeverloos geduld en diepe belangstelling voor de cultuurwereld van de gewone mens.
In 2010 ontving hij de Leeuwse cultuurprijs (zie artikel)

Er wordt op zaterdag 13 januari 2018 om 10 uur afscheid genomen in de Jan Ruusbroec en O.-L.-Vrouwkerk te Ruisbroek.
Samenkomst en begroeting in de kerk vanaf 9u30.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

8 reacties

 1. Bij mijn ’t huiskomst kreeg ik het droevige bericht dat onze Ere -Voorzitter van de plaatselijke afdeling van de vrije bloedgevers “Louis Steens ” Ruisbroek van ons is heen gegaan ,hij was een rots in de branding die voor vele groeperingen in gestaan heeft met alle mogelijke hulp onze afdeling van de bloedgevers heeft een fervent lid verloren ,hij was mede stichter van deze van de oprichting om samen met Louis Steens ,gewezen Burgemeester Jozef Braillard en Willy Robijns om de eerste stappen te zetten in het collecteren van bloed in de gemeente heeft daar 40 jaar aan gewerkt waarvan 30 jaar voorzitter is geweest ,het was mijn schoolmeester en daarna schoolhoofd van de gemeentelijke basisschool .Ik stuur mijn innige deelneming in de rouw die de familie treft bij het overlijden van hun dierbare vader en wens hun veel sterkte tijdens deze moeilijke dagen .Wij zullen hem verder blijven herinneren als een heel brave mens die voor iedereen klaar stond een helpende hand te bieden waar het nodig was. Mijnheer Paternoster rust zacht en in vrede .

 2. Mijn oprecht medeleven aan de familie. Een fijne mens. Gust Crabbe ere-voorzitter cultuurraad SPL

 3. Hierbij bied ik aan de familie van André de oprechte betuiging aan van mijn oprechte deelneming in het verdriet dat hen treft. André was een uiterst minzaam man, zeer breeddenkend en zonder vooroordelen. Hij was ook jarenlang voorzitter van de Bond van Grote en Jonge Gezinnen, waar ik het voorrecht had met hem samen te werken in het bestuur. Een groot Ruisbroekenaar heeft ons verlaten. Het ga hem verder goed.

 4. Bloeddonatie – Vriendenkringen Louis Steens

  Voor de nabestaanden en de treurende familieleden bestaat er nauwelijks troost voor het mateloos verdriet om het verlies van een geliefd wezen.
  Meelevend met uw groot verdriet en welgemeend sturen wij u hierbij een schamel woord van troost.
  Al drogen onze woorden maar een enkele traan van u, dan nog zullen wij tevreden zijn dat wij dit kleine straaltje troost konden brengen in uw bedrukte hart. (Jos Vandeloo)

  Goede reis André.

 5. In 1973 heb ik hem leren kennen. Vanaf de eerste dag heb ik hem mogen ervaren als een fantastische man. En dat in alle omstandigheden. Mijn innige deelneming aan Jan, Rik, Luk en Wim.
  Magda Haine

 6. Ook al had je een gezegende leeftijd en is het reeds een paar jaar geleden, je herkende mij nog en wist nog wat te vertellen over de tijd van toen. Je zal me bij blijven als die “meester”, die me veel heeft geleerd, maar vooral je “ mens” zijn maakte van jou iemand om naar op te kijken. Bedankt meester, het was een grote eer ooit bij jou in de klas te mogen zitten in de jaren vijftig en begin zestig.
  Ik zal je missen..,
  Georges Cannoot, Boskapellaan 94, 9080 Lochristi ,
  Toen in Ruisbroek in de Karel Gilsonstraat of zoals toen gekend als de “Achterstroet”
  Mijn oprechte deelneming aan de familie.

 7. Onze oprechte deelneming aan de familie. Meester, je blijft in onze herinneringen als een fijn mens. Adolf en Lena Van Impe uit de Gieterijstraat.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: