VLEZENBEEK: – Landelijke Gilde Vlezenbeek is dit jaar “Dorp in de kijker” voor Vlaams-Brabant en viert haar 120 jarig bestaan.
2018-01-06-dorp-in-de-kijker_Landelijke-Gilde-Vlezenbeek
Voorzitter Kris Van Cutsem:’ 2018 is voor de Landelijke Gilde Vlezenbeek een bijzonder jaar, onze vereniging opgericht in 1898 bestaat dit jaar 120 jaar. Bovendien werden we door de Landelijke Gilde Nationaal uitverkozen om ” dorp in de Kijker 2018 ” te zijn. En dat laten we niet onopgemerkt voorbij gaan. Met de plaatsing van onze 3 reuzen-stropoppen zetten we ons feestjaar op een gepaste LG-wijze in! We hebben hard gewerkt aan een goed uitgebouwd feestprogramma met de gekende klassiekers (kerstboomverbranding, weekend voor onze leden, kaartavond, ledenfeest, paaseierenraap, sinterklaasbezoek, bedrijfsbezoek en varken-aan-het spit), maar ook met enkele nieuwe verrassende top-activiteiten waar we later dit jaar nog meer over zullen communiceren. Hou zeker de stropoppen in de gaten voor meer nieuws over onze activiteiten, of onze facebookpagina of website vlezenbeek.landelijkegilden.be.

Vanavond, 6 januari 2018, vanaf 19 uur Kerstboomverbranding
De kerstboomverbranding gebeurt in een weide langs de Onze-Lieve-Vrouwweg bereikbaar via Konijnestraat 64. Om 19u wordt het vuur feestelijk aangestoken onder begeleiding van vuurwerk.
Het bestuur zorgt voor een natje en een hapje aan democratische LG-prijzen.

Landelijke Gilden zet 5 Vlaamse dorpen in de kijker
Zowat zeshonderd actieve afdelingen, verspreid over Vlaanderen, hebben weer een boeiend jaarprogramma klaarliggen voor hun leden. In 5 gilden ziet dat programma er dit jaar wat anders uit. Zij dragen voor hun provincie de titel van ‘Dorp in de kijker’.

Met ‘Dorp in de kijker’ wil Landelijke Gilden:
– het dorp promoten
– mensen bij elkaar brengen
– de samenwerking tussen verenigingen bevorderen
– Het is een uniek gebeuren waarbij dorpsbewoners hun dorpsleven aan de buitenwereld tonen. Landelijke Gilden moedigt hiermee haar lokale afdelingen, bestuursleden, leden en dorpsbewoners aan om de eigenheid van hun dorp te bewaren, te herontdekken en te promoten.

Dorpen bestaan nog
Officieel is er geen apart beleid voor dorpen. Het kleinste niveau is de ‘gemeente’. Toch kan niemand ontkennen dat veel leefkernen op het platteland heel wat dynamiek uitstralen. Dorpen bestaan dus nog. Landelijke Gilden brengt die dorpen via ‘Dorp in de kijker’ elk jaar extra onder de aandacht.

In elke provincie 1 dorp
Volgende dorpen zijn dit jaar ‘Dorp in de kijker’. Ze organiseren meerdere activiteiten in dit kader. Antwerpen: Zoersel / Limburg: Kinrooi / Oost-Vlaanderen: Oosterzele / Vlaams-Brabant: Vlezenbeek / West-Vlaanderen: Nieuwmunster

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder