2017-12-13-wielklemSINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente Sint-Pieters-Leeuw zet wielklemmen in tegen hardleerse wanbetalers. Wie meer dan 5 onbetaalde retributies heeft, riskeert voortaan te worden bestraft met een wielklem.

Een grote meerderheid van de personen die een retributie ontvangt, betaalt deze binnen de gevraagde termijn. Een kleine groep is echter hardleers en weigert, na vele aanmaningen en waarschuwingen, de retributies te betalen.

Met de wielklem wordt het voertuig geïmmobiliseerd en wordt er een duidelijk signaal gegeven aan de wanbetalers.

Wie zijn auto terugvindt met een wielklem zal eerst alle openstaande retributies en de plaatsingskosten van de wielklem moeten betalen alvorens de wielklem wordt verwijderd.

Jan Desmeth, schepen voor Mobiliteit: “Bij de invoering van het parkeerplan Ruisbroek hebben we in het bijhorende reglement inderdaad voorzien dat bij vijf onbetaalde en vervallen retributies de wielklem zou aangebracht worden. Dit is een kwestie van billijkheid naar de overgrote meerderheid van de mensen die de regels wel respecteren. Na alle infoavonden, sensibiliseringsacties, een vrijstelling voor de eerste vaststelling, de nodige herinneringen en aanmaningen, … is dit het ultieme middel om ervoor te zorgen dat iedereen gelijk wordt behandeld. Het is jammer dat zo’n drastische maatregelen moeten worden doorgevoerd, maar het is wel noodzakelijk.”

De eerste wielklem werd begin vorige week geplaatst. Dit kostte de overtreder 373 euro.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

One comment

  1. Ben blij dat er iets aan gedaan wordt. Het is niet gemakkelijk te aanvaarden dat we ons bijdrage voor parkeren hebben betaald, en dat er sommigen niet willen betalen.
    In de Vorstsesteenweg parkeren mensen die in een firma werken en die dat de bus nemen, waarvan de parkeerschijf NIET in orde is. En de bewoners moeten zoeken. Alsook mensen van het hotel. Kan daar iets aan gedaan worden ?

    En hopelijk wordt heel binnenkort het probleem van de snelheid ook strenger aangepakt. Momenteel is de Wandelingstraat een autostrade en bijna NIEMAND respecteert de zone 30!!!!
    M.F

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: