2017-03-14-De-Lijn-810_Ruisbroek_busVLAAMS-BRABANT: – Op maandag 8 januari 2018 voert De Lijn een nieuwe dienstregeling in op maar liefst 113 buslijnen in Vlaams-Brabant. Op heel wat lijnen veranderen de doortocht- of rijtijden, op enkele lijnen verandert ook de reisweg of krijgen haltes een nieuwe naam of locatie. De Lijn raadt busreizigers in de provincie aan om de online routeplanner of de dienstregeling aan de halte te raadplegen.

Op maandag 8 januari start de nieuwe dienstregeling voor de bussen van De Lijn in Vlaams-Brabant. Er zijn wijzigingen in de hele provincie. Heel wat lijnen krijgen nieuwe doortochttijden, enkele lijnen hebben licht aangepaste reiswegen. Een aantal haltes draagt vanaf januari een nieuwe naam, sommige andere haltes worden verplaatst.
Bij de schoolbussen zijn er in de hele provincie aanpassingen om de scholen nog beter te bedienen.

Enkele wijzigingen in Sint-Pieters-Leeuw:
Lijn 144 Brussel – Sint-Pieters-Leeuw – Leerbeek
Op maandagavond na het 8ste lesuur in het Sint-Godelieve Instituut zal lijn 144 er vertrekken om 16.46 uur (ipv 17.05 uur uit Leerbeek).
Het vertrek van 17.05 uur uit Brussel Zuid wordt tijdens de vakantieperiodes met 5 minuten vervroegd. Zie dienstregeling.

Lijn 170 Brussel – Sint-Pieters-Leeuw – Halle
De dienstregeling wijzigt licht.

Lijn 171 Brussel – Brukom – Halle
De dienstregeling wijzigt licht.

Lijn 573 Schoolbus Zellik – Dilbeek – Halle
Het vertrek van 15.50 uur uit Halle naar Schepdaal wordt met 10 minuten vervroegd. zie dienstregeling.

Lijn 810 Dilbeek – Ruisbroek – Halle
De reisweg tussen Itterbeek en Dilbeek die bij wijze van test reeds enige tijd aangepast was via de Itterbeeksebaan en Ninoofsesteenweg, wordt definitief.
In de industriezone van Anderlecht wordt de reisweg richting Halle aangepast, de bus zal gebruik maken van de nieuwe doorsteek vanaf de afrit van de Ring naar de Humaniteitslaan. De haltes Bollinckx en Mozart worden niet meer bediend.
De officiële reisweg in het centrum van Dilbeek wordt al aangepast aan de nieuwe situatie na de heraanleg van het centrum (werken zijn voorzien te starten) – dit is misschien nog niet van belang voor de reizigers omdat dit op het terrein nog geen invloed heeft. Bekijk hier de nieuwe dienstregeling.

Reizigers vinden alle informatie over deze wijzigingen op www.delijn.be/aanpassingen. De nieuwe dienstregeling komt ook uit te hangen aan de haltes. Wanneer reizigers zelf hun reis willen uitstippelen volgens de nieuwe dienstregeling, kunnen ze dat nu al met de routeplanner op http://www.delijn.be. Op www.delijn.be/omleidingen kunnen ze zich inschrijven om op de hoogte te blijven van eventuele omleidingen en wijzigingen op hun lijn. De nieuwe dienstregeling gaat in op maandag 8 januari.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.