2016-01-16-nachtelijke-politieactie_politiezone_pz_zennevallei_02ZENNEVALLEI: – Tijdens de eindejaar periode worden het aantal controles op snelheid en alcohol verhoogt door de Politiezone Zennevallei (Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw).

Het is vroeg donker, de wegen liggen er soms glad bij, er wordt al eens gefeest en een glaasje gedronken, … Extra redenen dus om waakzaam te zijn. Zo werden er deze week al verschillende controles gevoerd door de Politiezone Zennevallei op zowel snelheid, als alcohol.

Op 5 december werd er gedurende de hele namiddag en vroege avond gecontroleerd op snelheid. De politiezone Zennevallei besteedt het meeste aandacht aan die plaatsen waar veel verkeersongevallen gebeuren, zoals de Bergensesteenweg en Ninoofsesteenweg. In totaal werden meer dan 2 000 voertuigen gecontroleerd. Iets meer dan 100 bestuurders reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 100 km/u waar een snelheidslimiet geldt van 70 km/u.

Verder werd er ook gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Zo vonden er gisteren twee alcoholcontroles plaats in Huizingen. In totaal werden er 329 bestuurders gecontroleerd op het sturen onder invloed van alcohol en/of andere stoffen die de rijvaardigheid kunnen beïnvloeden. Vijf bestuurders zaten boven de strafbare alcohollimiet. Eén rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een termijn van 15 dagen. Verder werden er drie bestuurders geverbaliseerd voor het niet dragen van de gordel. Eén voertuig werd in beslag genomen wegens niet verzekering en één bestuurder mag zich aan een boete verwachten van 116 euro voor het gebruik van een GSM-toestel achter het stuur. Dus, wees alert! En zorg dat je nul op hebt, als je achter het stuur kruipt.

%d bloggers liken dit: