SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag nam Sebastian Raschkle (18 jaar) uit Sint-Pieters-Leeuw deel aan het WK dubbele minitrampoline (DMT) in Sofia (BUL). hij zette er een mooie prestatie neer.

video Gymfed – Doorgang 1 op het WK

Vandaag kwamen de Belgen Joris Geens, Wannes Geens en Sebastian Raschke in actie in de Dubbele Minitrampoline-competitie op het WK.
Sebastian Raschke behaalde bij zijn eerste doorgang op de Dubbele Minitrampoline 33.200 punten. Bij de tweede doorgang behaalde hij 34.800 punten.
De Belgen eindigen op een knappe 6de plaats in het teamklassement!
Ze namen het op tegen 8 andere ploegen waarvan er 5 naar de finale mochten. Ze grijpen dus net naast een ticket voor de finale.

video Gymfed – Doorgang 2 op het WK

Sebastian Raschkle begon met trampolinespringen bij de Leeuwse Turnclub maar sinds een aantal jaar traint hij in Groot-bijgaarden bij Turnkring Ten Gaerde. Sebastiaan geeft zelf nog steeds training in de Leeuwse Turnkring.

Sebastian Raschkle: ” De dubbele mini trampoline is een onderdeel van de trampolinesport waar het niet draait om een serie sprongen te maken in het midden van het net. Je loopt aan zo snel als je kan, je springt van zover mogelijk in, zodat je veel kracht en hoogte hebt. in de eerste trampoline voer je een zo moeilijk mogelijke sprong uit waarna je in het tweede van de dubbele mini trampoline landt. In het tweede deel voer je nogmaals een zo moeilijk mogelijke sprong uit om uiteindelijk op de matten achter het toestel te landen.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.