2015-03-06-avondfoto_wzc-sint-antoniusSINT-PIETERS-LEEUW: – In woon- en zorgcentrum Sint-Antonius heeft op dinsdag 21 november 2017 om 19u30 een praatavond dementie plaats, thema dit keer “op bezoek bij mensen met dementie”.

Op bezoek gaan bij een persoon met dementie is niet altijd even gemakkelijk. Soms verloopt het contact moeilijk doordat de dementerende zelf geen initiatief neemt om iets te vertellen. Soms zit hij/ zij reeds in de verzonken fase en lijkt communicatie onmogelijk.
Je kan je dan afvragen of het wel zin heeft om langs te komen…..
Er zijn heel wat manieren om te communiceren met een dementerende. Wij denken meestal aan de verbale manier, maar non- verbaal zijn er ook veel mogelijkheden.
Hilde Vanderlinden (psychologe) komt tips en uitleg geven hoe we dit het beste aanpakken. Door de ongedwongen sfeer wordt tevens de mogelijkheid gegeven om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met andere lotgenoten. Gewoon luisteren kan uiteraard ook.
Mantelzorgers, familie, vrienden, personeel……iedereen is van harte welkom op de info- avond die in de polyvalente zaal van het woon- en zorgcentrum Sint- Anotonius,Jules Sermonstraat 17, doorgaat. De deuren gaan open om 19.00, de uiteenzetting start om 19.30. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Wie meer info wenst, kan steeds contact opnemen met de sociale dienst SA (Leen De Turck- Lore Grillet). We zijn elke weekdag bereikbaar van 9-17u, vrijdag tot 16u.