SINT-PIETERS-LEEUW: – Freddy Missotten (71) brengt in november een eigen boek uit “VeloDroom”, De ‘Koers’ – verhalen daarbinnen en daarbuiten bij uitgeverij Partizaan.


Freddy Missotten uit Ruisbroek ademt het wielrennen uit. Hij leerde als eliterenner zonder contract het koersmilieu op competitieniveau van binnen en buiten kennen. Hij maakte carrière als directeur bij de Vlaamse administratie Buitenlands Beleid en in de laatste jaren van zijn beroepsloopbaan als directeur van de Cel Sport van de Vlaamse Gemeenschap. Hij was ook clubverantwoordelijke, co- bedenker van het profwielerteam Topsport Vlaanderen en stichter-verantwoordelijke van het wieleropleidingsproject Jong Vlaanderen.

Een blik achter de schermen van het wielrennen door de ogen van Freddy Missotten.
Hij kan niet alleen spreken als ex-renner, maar ook als (sport)ambtenaar om het hoogste niveau en bezieler van verschillende wielerprojecten waarbij jonge talenten voor een loopbaan als prof werden klaargestoomd.
Met tal van unieke foto’s en anekdotes!

2016-09-16-Freddy_MissottenFreddy Missotten: “70. Een ‘magisch’ getal, zeker wanneer het over ‘leeftijd’ gaat.
Een baken, een mijlpaal, een overgang, met het einde van een ‘beroepsloopbaan’, maar ook met een begin van de ‘herfst van je leven’. Althans zo zie en voel ik het aan. Zo een beetje ‘smile, this is the fi rst day of the rest of your life’. Met enige weemoed en ‘verwondering’ kijk ik terug op een behoorlijk intensief leven dat geënt was op drie pijlers: Het persoonlijke en familiale leven. Het beroepsleven. Het wielerwereldje.

Hoe begin je er aan om je boek enige structuur te geven. Om niet af te dwalen in gedachtegangen en overpeinzingen.
En toen kwam de idee om de structuur te gebruiken van een interview uit het weekblad ‘DWIB’ dat mijn kleindochter Kyna (18 jaar toen) als schoolwerk hermaakte. Het werd mijn basis. Een interview-verhaal, een verhaal over de wielersaga van de familie Missotten…

2017-10-20-Velo-fotocollageHet boek laten uitgeven is een serieuze aangelegenheid. Ik doe alles in eigen financieel beheer en risico, maar ik heb het er voor over.
Het is in mijn ogen een mooi boek. Niet alleen de koers, maar ook ‘het leven’, de vriendschap, poëzie, foto’s, filosoferen, emoties, internationale ervaringen. .. Allé, je leest een interview, een verhaal Freddy – gewijs.”

Indien interesse kan het VeloDroom boek ook aangekocht worden op bestelling per mail via cycli.prom.freddy@telenet.be. Aan de prijs van 25 euro verzendingskosten inbegrepen. Vermelding ‘Aankoop boek VeloDroom’ + adres.
iban BE 23 4288 0393 2191
Bic code kredbebb
vzw Cycli Prom

2 comments

  1. Zeer goed initiatief van een wierlersport-kenner, die zijn ganse leven “wielrennen” van in zijn jeugd “ademt en ingelepeld krijgt”. Ik ken u minder goed dan Pierrot Dewit maar heb ook zeer grote bewondering voor uw loopbaan in functie van deze mooie sport.

    1. goede dag beste Guillaume,
      alle dank voor de mooie woorden. Dank ook voor de aankoop van het boek. Geniet van het ‘groter’ geheel.
      Fijne groet. Freddy Missotten

Comments are closed.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder