VLEZENBEEK: – Vrijdagavond werd in de Merselborre de nieuwe dichtbundel van Lieve Thiebaut uit Zuun voorgesteld “De spankracht van de tijd” . Johan Van Cauwenberge dichter-journalist van radiozender Clara verzorgde de toelichting. Het boek is te koop bij Uitgeverij P (uitgeverijp.be).
2017-10-13-voorstelling-dichtbundel-Lieve-Thiebaut
Voor deze nieuwe bundel nam de elegante schrijfster Lieve Thiebaut rustig haar tijd. Na ruim vijfentwintig jaar weet ze haar gedichten tot het essentiële te herleiden, tot muzikale zinnen die enkel het fundamentele leven weergeven.

Lieve Thiebaut (Avot, Frankrijk, 1948) debuteerde in de 1978 met Allene vogels en leverde sindsdien verscheidene bijdragen aan literaire tijdschriften. Haar tweede bundel Nazca werd in 1982 vermeld in de prijs van De Bladen van de Poëzie. Met een gesproken versie door Julien Schoenaerts verscheen vijfentwintig jaar geleden De steen van Rosette.

%d bloggers liken dit: