SINT-PIETERS-LEEUW: – Ook dit jaar plantte de cultuurraad net als de voorbije jaren 3500 nieuwe narcis bollen of  paasbloemen op openbaar domein langs Leeuwse wegen.


De nieuwe bloemen werden dit jaar geplant op volgende locaties: bloemenweide vooraan het gemeentehuis; langsheen de afsluiting van het Colomadomein in de E. Rooselaarsstraat, kruispunt J.B. Cardijnstraat en Pijnbroekstraat in Mekingen, onze Lieve Vrouwkapel in de Meersteen en aan de boomkapel Holleweg.

Hubert Avaux, voorzitter van de Cultuurraad:”In die meer dan 15 jaar werden al vele duizenden bloembollen geplant op bermen, ronde punten, pleintjes en langs straten en wegen. De actie begon op initiatief van de plaatselijke KWB, nadien namen wij als Cultuurraad over. De gemeente zorgt voor het plantgoed en onze vrijwilligers zorgen dat de bloembollen in moeder aarde geraken.”

Deze diashow vereist JavaScript.

 

%d bloggers liken dit: